Status
Niet open voor verdere reacties.

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ja bij hen is het (Stevig) drinken in de sociale webben verweven.

Kunnen we hier niet het coroNee drankje 🥤 introduceren. Maken we het superhip En dat deze speciaal voor de Cor (De nieuwe Bob) wordt gemaakt bij binnenkomst van het café.
[5flowerface.gif]
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Nu gaan we even lekker van de topic af maar gewoon even om te genieten [rotf]

Ik vond deze voor je Rainbow (en met een beetje goede wil zal dit ook best alcoholvrij te maken zijn denk ik)

 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Deze cijfers zijn toch enorm laag?
Ik begrijp gewoon niet hoe dit in proportie tot de maatregelen staat...


En waarschijnlijk zijn de cijfers nog veel lager, niet alleen omdat ze beter weten hoe te handelen, ook omdat in het begin lang niet alle besmettingen in de cijfers terecht zijn gekomen omdat er nog zo weinig getest werd.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Al ben ik het niet eens met alles wat wordt aangevoerd in de politiek, met dit ene punt ben ik het niet eens. We hebben er allemaal belang bij dat dit uit de wereld verdwijnt. Het zal de economie ook niet dienen als dit aan de gang blijft.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ik denk niet dat dit de wereld uit verdwijnt. En dat de economie nu vooral zwaar te lijden heeft door de maatregelen. Ik vind het ineenstorten van de vliegmaatschappijen alleen niet zo erg, wel pijnlijk.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Het zou kunnen dat je gelijk hebt, maar ik ben het er persoonlijk niet mee eens dat, zoals Druce stelt, "R wil slechts meer macht over volk en gebruikt C daarvoor". Dat vind ik ook weer kort door de bocht. Ik geloof beslist dat ze het beste met alle mensen voor hebben. Of ze het handig doen is een ander verhaal maar geen duister motief.
Ik denk dat vergeten wordt dat zij ooit door ons gekozen zijn voor een plek in de politiek. Dan zou het betekenen, zoals veel mensen tegenwoordig redeneren, dat iedereen die een plek in de politiek bemachtigt ineens duistere motieven zou hebben en geen nobele.

Verder denk ik overigens dat niemand op dit moment met ze zou willen ruilen. Ga er maar eens aanstaan en laat vooral niet zien dat je een mens bent die net als wij niet perfect is want liefst zouden ze dan de guillotine terug geplaatst zien op het Binnenhof.

Waar mensen werken worden fouten gemaakt.
Mensen die hard werken maken meer fouten.
Mensen die weinig werken maken minder fouten.
Ik ken ook mensen die geen fouten maken.
 
Laatst bewerkt:

zonneschijn

Bekend lid
Forum lid
Ja al voelt het voor mij niet of we in Nederland in grote getale vanuit het hart leven. Ik hoor nog veel oordelen om me heen. En heb het idee dat het hart niet altijd op 1 staat maar meer het denken gemiddeld genomen, maar ik kan me er in vergissen. Ik zou het eerder verwachten bij een land die dichter bij de natuur staat.
Kan er ook mee te maken hebben dat mensen nu voornamelijk vanuit hun angst en onzekerheid leven. Je gaat dan te veel in je gedachten zitten en raakt dan verwijderd van je gevoel en je hart energie.
Het is een proces waar we doorheen moeten om te ontwaken💜
 
V

Verwijderd 140923

Gast

Ik geloof beslist dat ze het beste met alle mensen voor hebben.
Ik heb al eens eerder proberen uit te leggen dat het allemaal zo simpel niet ligt.
Er is een tijd geweest dat ik er ook van uit ging dat "ze" het allemaal goed met me voor hadden en dat is toen bijna mijn dood geworden.
Ik begrijp dat de situatie zoals die nu is, te heftig is om onder ogen te zien. Wat dat betreft heb ik een flinke voorsprong want ik heb die waarheid in de afgelopen jaren in hapklare brokken naar binnen kunnen laten komen. En ieder stukje van de sluier dat verdween liet mij aanvankelijk in diep ongeloof verkering.

En Druce of R werkelijk meer macht wil d.m.v. C dat kan ik niet zien. Ik weet dat niet. Mijns Inziens zou het evenzo goed mogelijk kunnen zijn dat ie aan de afstandsbediening zit. Her en der lees ik wel dat hij volkomen bewust is, maar nogmaals, ik kan dat niet zien.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Ik heb al eens eerder proberen uit te leggen dat het allemaal zo simpel niet ligt.
Ik geloof ook niet dat het zo simpel ligt. Wat het streven in stand kan houden of houdt is gelukkig het feit dat die macht en zeggenschap verdeeld is over een grote groep mensen die het met elkaar eens moeten zijn voordat stappen doorgang vinden. En dat begint bij eenheid binnen een partij en daarna eenheid tussen de partijen.
Er zullen heus mensen tussen zitten met andere motieven, maar ze moeten dan wel eerst de ruimte krijgen om die motieven werkelijkheid te kunnen laten worden. En als ze dit dan lukt, dan kom ik hier terug met mijn eerdere stukje tekst:
Ik denk dat vergeten wordt dat zij ooit door ons gekozen zijn voor een plek in de politiek. Dan zou het betekenen, zoals veel mensen tegenwoordig redeneren, dat iedereen die een plek in de politiek bemachtigt ineens duistere motieven zou hebben en geen nobele.
Ik weet niet wat je precies is overkomen waardoor je de dood in de ogen keek, maar ook dat kan uiteraard niet toegeschreven worden aan het handelen van specifieke personen in de politiek. Het kan volgens mij wel toegeschreven worden aan stappen die mensen namen als gevolg van bepaalde stappen in de politiek, naar gelang hun interpretatie en welbevinden. Ik kan mij niet voorstellen dat dit doelbewust plaatsvond met dat gevolg als resultaat.

Misschien vind je het scherp wat ik nu ga schrijven, maar er speelt steeds een gedachte bij mij en daar heb ik beslist geen nare bedoeling mee. Het is iets wat ik mij steeds afvraag want ik gun je het licht zo.
"Hoe kun je het licht vinden als je naar het donker blijft kijken?"
 
V

Verwijderd 140923

Gast
"Hoe kun je het licht vinden als je naar het donker blijft kijken?"
Ik kijk naar het donker om het te transformeren. Dat is mijn werk, dat valt onder mijn levensopdracht.
Daarmee geef ik een substantiële bijdrage aan de veranderingen die nu in op deze aarde plaatsvinden.

De enige manier om deze aarde te redden is als wij onze frequentie verhogen. Dat is iets anders als lief doen tegen elkaar en denken dat dan alles vanzelf wel goed komt. Vanuit mijn gezichtspunt, en ook niet om rottig tegen je te zijn, maar om eerlijk en open te communiceren, vanuit mijn gezichtspunt, tracht jij voortdurend moeilijkheden, onenigheden onder het vloerkleed te schuiven, en zodoende met enkele likes de zaak weer glad te strijken.
Vanuit mijn gezichtspunt heeft dat niets met licht of liefde te maken, maar alles met would be
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Ik ben de laatste die zal denken dat alles vanzelf wel goed komt en ook niet iemand die voortdurend moeilijkheden en onenigheden onder het vloerkleed veegt en zodoende met enkele likes zaken glad wil strijken. Ook likes kunnen om legio redenen gegeven worden. "Ik heb respect voor wat je schrijft", "wat grappig", "ik heb je inbreng gelezen", "het geeft mij stof tot nadenken", "bedankt voor je inzet", "hier leer ik van" om enkelen te noemen.

Alles komt niet vanzelf goed, daar moeten we zelf veel voor doen, kan zijn in handelen, kan zijn in onze houding, kan zijn in perspectieven hoe we iets in ons opnemen. Ik weet voor mijzelf dat mijn eigen houding daar ook deel van is in de wisselwerking met anderen. Zonder dat besef had ik heel veel op mijn levenspad niet overwonnen en zou ik nu nog in zak en as zitten door zaken die mij zijn aangedaan. Dit is mij gelukt, allemaal, zonder mijn positiviteit te verliezen en alles met open vizier het hoofd te bieden. Dat is niet onder het kleed vegen maar hard werken en tegelijkertijd een positieve houding erop na houden maar ook mensen vanuit diverse perspectieven te bezien. Niemand bestaat uit één perspectief maar is een samenstelling van heel veel perspectieven, facetten en gedachtegoed. Datgene wat hen weer beweegt.

Voor mijzelf betekent dit dat ik altijd in het licht ben blijven staan en meer licht wil verspreiden om op die manier het donker te transformeren om jouw woorden hierbij te gebruiken. Ik voel dat dit mijn levensopdracht is en hier krijg ik veel hulp bij want heel veel blijft mij moeiteloos afgaan en daar ben ik alleen maar blij om. Er zijn meer manieren om naar iets te kijken en iets mee te doen.
 
V

Verwijderd 140923

Gast
n ook niet iemand die voortdurend moeilijkheden en onenigheden onder het vloerkleed veegt en zodoende met enkele likes zaken glad wil strijken.
Aan mij hier heb je dus een hele andere indruk gegeven. I
Ook likes kunnen om legio redenen gegeven worden. "Ik heb respect voor wat je schrijft", "wat grappig", "ik heb je inbreng gelezen", "het geeft mij stof tot nadenken", "bedankt voor je inzet", "hier leer ik van" om enkelen te noemen.
Nou ik ben niet zo'n goed verstaander. Ik geef likes als ik like. En als ik echt boos ben, dan geef ik een boos mannetje
Voor mijzelf betekent dit dat ik altijd in het licht ben blijven staan
Het is goed als je tevreden bent met jezelf, met je eigen leven en met je levensopdracht, Dat ben ik ook! De manier echter hoe jij dat vertelt geeft mij altijd het gevoel dat je je toch wel een tikkie verheven voelt boven het klootjesvolk, dat het lef heeft het kwaad van deze aarde te zien en te benoemen.
 
V

Verwijderd 140923

Gast

Misschien vind je het scherp wat ik nu ga schrijven, maar er speelt steeds een gedachte bij mij en daar heb ik beslist geen nare bedoeling mee. Het is iets wat ik mij steeds afvraag want ik gun je het licht zo.
"Hoe kun je het licht vinden als je naar het donker blijft kijken?"
Weet je, Pendel, in eerste instantie heb ik deze vraag beantwoord alsof je gelijk hebt. Dat geeft niet, ik sta ook zeker achter mijn eerste antwoord, maar hoe langer ik er echter over nadenk, hoe meer ik erachter kom, dat je vraag niet scherp was, maar wel dom. Immers als jij denkt dat ik altijd maar naar het donker blijf kijken en kennelijk het licht niet kan vinden, dat jij mij zo gunt; Kan je dan wel lezen? Begrijp je de dingen wel die ik zo links en rechts schrijf?
Ik quote hieronder een postje van mijzelf waaruit je zou hebben kunnen opmaken dat ik licht en donker ken en er mijn weg in heb gevonden.
Je kan deze entiteiten gebieden om weg te gaan.
Net zo goed als je het recht hebt om je voordeur niet te openen of de telefoon niet aan te nemen of om menselijke gasten uit je huis weg te sturen heb je het volste recht deze entiteiten weg te sturen. Doe dat heel rustig, maar wel heel ferm vanuit je kracht.
Lukt dat niet dan kan je de engelen van Licht en Vrede, van Liefde en Genezing aanroepen of wie je zelf liever aanroept. Allah, Jesus of Boeddha, wat er maar bij je past. Je hoeft dit niet te pikken!
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Ik begrijp gewoon niet hoe dit in proportie tot de maatregelen staat...
De maatregelen zijn puur bedoeld om de druk op de zorg (met name op de ic) te verlichten.
En nog belangrijk punt (te lezen op deze liveblog):
Genezen coronapatiënten blijken een halfjaar na hun infectie nog met talrijke klachten te kampen. Van patiënten die het virus thuis doormaakten, heeft de meerderheid zes of meer klachten. Slechts 5 procent van de Covid-patiënten verklaart geheel klachtenvrij te zijn. Veruit de grootste groep (86 procent) zegt dat zijn gezondheid vóór de corona-infectie goed was, aldus het Longfonds dat een onderzoek deed.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Gek is dat eigenlijk dat 1 sector nu prioriteit boven anderen krijgt. Gelukkig vind het onderwijs nu wel gewoon doorgang en ik zal me in mijn werk ook minder laten belemmeren.

Wat dat onderzoek betreft, vraag me af wie de onderzoeksgroep was en hoe ze daaraan zijn gekomen. Ik ken inmiddels een grote groep mensen die het virus hebben doorgemaakt zonder problemen. En daarnaast hoe erg is het om als maatschappij gas terug te nemen ? Het is bizar hoe druk we als mensen zijn met dingen die niet in ons hart liggen.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik vind het heerlijk om gas terug te nemen. En een stuk rustiger te leven.

Ik denk dat het met alles is wat zie je, hoe kijk je, waar kijk je naar en let je op.
Gister was ik ergens , de een zei, maak je geen zorgen, ik ken niemand die corona heeft gehad en erg ziek werd, het valt wel mee.
De ander zei mijn vrouw werkt op de ic, en het ligt vol met jonge mensen die gezond waren , die liggen te vechten voor hun leven.
Dat zijn dan twee mensen die met me spraken uit dezelfde woonplaats en dezelfde leef omgeving.
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Ik vind het heerlijk om gas terug te nemen. En een stuk rustiger te leven.

Ik denk dat het met alles is wat zie je, hoe kijk je, waar kijk je naar en let je op.
Gister was ik ergens , de een zei, maak je geen zorgen, ik ken niemand die corona heeft gehad en erg ziek werd, het valt wel mee.
De ander zei mijn vrouw werkt op de ic, en het ligt vol met jonge mensen die gezond waren , die liggen te vechten voor hun leven.
Dat zijn dan twee mensen die met me spraken uit dezelfde woonplaats en dezelfde leef omgeving.
dat valt me juist enorm op - en niet alleen met dit trouwens......maar met heel veel dingen -
waar kijk je....wat zie je.... wat kies je naar te kijken .... welke ervaringen heb je?

De ervaringen van de diverse individuen kunnen normaal gesproken al enorm uiteen lopen, maar het is of het nu helemaal losgebroken is... maar ook of er minder respect of minder ruimte voor de verschillen is.....net of het perse het een of het ander MOET zijn.....
het is een hele rare energie.....ik voel het zelf ook.....hoe vaak ik niet denk 'wat een domme doos'..... terwijl ik dan direct denk.......oh, shit, dat is respectloos van mij ....
Maar het is net of ik een stukje geduld/empathie mis, die ik dan anders eerder weet te vinden - moet er nu meer mijn best voor doen.

Nou ja, misschien komt het ook omdat ik zelf nog steeds niet fit ben (morgen voor de zekerheid toch maar weer een test ... ik heb toch ook met andere mensen te maken, zoals de huishoudelijke hulp (vorige week heb ik haar buiten alles laten doen - maar ja, dat kan niet elke week ...) en ook weer een aantal afspraken in het ziekenhuis heb staan.......pfff.....
Nu eerst mijn verhoging onder controle houden (anders gaat de MS er mee vandoor 🥴 )..... en bidden dat het ''gewoon'' een griepje is of een milde corona met zo min mogelijk complicaties.......
 
Status
Niet open voor verdere reacties.