Status
Niet open voor verdere reacties.

NicoleBonnie

Bekend lid
Forum lid
Vandaag met een mondkapje op het openbaar vervoer in.
Wat een akelig gevoel geeft zo'n mondkapje.
Ik word er zowat claustrofobisch van.

Ik ben nu ook al een paar keer met het openbaar vervoer gegaan, inderdaad niet fijn om een mondkapje om te moeten. Ik ga nu ook vaker met de fiets naar het werk, alleen als het regent pak ik wel de bus (vandaag was er slecht weer voorspeld bijvoorbeeld). Hopelijk hoeft het niet lang in het openbaar vervoer. De bussen zijn bij ons wel overigs zo goed als leeg.
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Een lichte stijging kan ook komen doordat iedereen nu getest kan worden. Hierdoor komen ook die gevallen aan het licht die anders niet opgemerkt worden.
...ik zat daar ook al aan te denken, : 'wat een timing allemaal, meer mogelijkheden om te testen plus versoepeling, en die demonstraties overal..'..... waar komt het dan vandaan? hopelijk zegt ''het verhaal'' van de mensen dan genoeg om daar goede gevolgtrekkingen uit te halen....

Het viel ons op trouwens dat de mensen in het algemeen er schijnbaar ( ik ben mij er van bewust dat het een getrokken conclusie is van mijn kant ;)[a112.gif]) in Arnhem bewuster van zijn om die ander half meter te houden, dan bijvoorbeeld in Emmen.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Het zal zijn tijd denk ik nog wel even duren. Vanmorgen op het nieuws zag ik weer berichten over een versmarkt, de grootste zelfs van dat land, in Peking. Ook nu mogen mensen die daar (in de buurt) zijn geweest de stad niet verlaten en mensen die van buitenaf (buitenland) komen moeten weer eerst twee weken in quarantaine. Er zijn op één dag op die markt 16 gevallen geconstateerd. Ze nemen wel direct maatregelen, maar het is duidelijk allemaal nog lang niet voorbij.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Goed nieuws:

Op dat punt doen we het beter dan buurland Duitsland:
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Goed nieuws:

Op dat punt doen we het beter dan buurland Duitsland:

[UWSL]Mijn man zit in Duitsland. Voor hij ging zei ik in een geinje, zul je net zien dat het mega uitbreekt daar... en nu lees ik dit bericht😂[/UWSL]
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
De uitbraken in Duitslang betreffen voornamelijk regionale uitbraken waarbij een groot deel bij de slachthuizen. In de meeste regio's schijnt het verder mee te vallen.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Dat scheelt .. mijn man zei dat het hem niet verbaasd als het nog meer oplaait daar. Hij zegt dat het vrij losjes is en afstand houden doen ze bijna niet.
 
Laatst bewerkt:
V

Verwijderd 140923

Gast
We hebben op dit moment een totale ondersterfte.
De mensen wiens tijd het was, zijn vast met de corona doden meegegaan.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ik had volgens mij ergens een astrologische voorspelling gedaan, vanaf wanneer we weer een toename kunnen verwachten maar heb dit niet in het astrologie draadje gedaan. Mm even verder zoeken.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik had volgens mij ergens een astrologische voorspelling gedaan, vanaf wanneer we weer een toename kunnen verwachten maar heb dit niet in het astrologie draadje gedaan. Mm even verder zoeken.

In november begreep ik toen van dat schrijven.
September misschien kleine oplaai, en November groot, als de mens zijn lessen nog niet geleerd heeft.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
In de astrologie zie ik wel dat het zich vanaf nu weer gaat toenemen. Maar waarschijnlijk pas rond september goed zichtbaar / voelbaar wordt. Zo hefting als het in jan - april was, dat wordt het niet meer. De planeten komen niet meer zo dicht bij elkaar als toen. Maar de druk neemt wel weer toe.

Pluto en Saturnus bewegen alweer richting elkaar nu, nu nog op 6 graden afstand, over een maand 5 graden afstand. Hoe dichter bij elkaar hoe groter de invloed. Pluto en Saturnus wijzen hier vooral naar een transformatie / dood van het systeem / overheid / traditie. Maar het virus hangt met deze stand samen. Die zorgt ervoor dat die transformatie gaande is.

Half aug 4 graden afstand.
Begin sept 3 graden afstand
Vanaf 4 oktober weer verwijderen en de druk op het systeem wordt minder.

Jupiter staat nu bovenop Pluto, 0 graden = versnelling
Maar verwijderd zich vanaf nu weer, versnelling neemt vanaf nu af
Okt weer richting versnelling 5 graden afstand, versnelling komt weer op gang
Eind okt 3 graden afstand
Begin nov 1 graad afstand
12 nov Jupiter en Pluto conjunct, 0 graden afstand = volle versnelling.
Hierna weer afname

Ik denk dat wat jij hebt doorgekregen overeenkomt met wat ik in de sterren zie. Het lijkt alsof de druk op het systeem (in april jan - april waren dat de maatregelen die voor druk zorgden) toeneemt vanaf september en voluit in oktober. En dat de kracht van het virus / de dood het grootst is in begin november.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Laten we hier in Nederland en Europa voorlopig maar verstandig blijven, maar als ik naar de berichten in Amerika kijk dan geeft dat een totaal ander beeld. Ik vrees met grote vreze voor Amerika eerlijk gezegd, want daar is echt het hek van de dam. Hopelijk brengen de verkiezingen in november ook lucht en komt er een verstandiger en voor de bevolking meer empathisch persoon aan de macht, want anders zie ik het echt somber in.
Ik hoop dat mensen daar er echt van leren en verstand eens boven ego plaatsen.
En ja, Amerika is ver weg, maar met import, transport e.d. is het helemaal niet ver weg, juist veel te veel naast de deur met alle gevolgen van dien. Je kunt je niet beperken tot alleen naar Nederland en buurlanden kijken.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
In Amerika krijgen ze nu de consequenties van de demonstraties van de afgelopen tijd. De aantal besmettingen hebben de afgelopen week het hoogste niveau sinds de uitbraak gekend.
Dit was iets waar bij de demonstraties op o.a. de dam ook werd gevreesd. Gelukkig doet Nederland het goed met onze maatregelen waardoor de kans op een aanwezige corona patiënt bij de demonstraties klein was.
Ik zag afgelopen week op tv dat de Belgische deskundigen zo'n 60.000 doden hadden verwacht zonder maatregelen. Dat geeft dan weer enorm het belang aan van afstand houden.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Het zijn niet alleen de consequenties van de demonstraties van de afgelopen tijd in Amerika, maar ook het ronduit ontkennen van het effect van het virus over het gehele continent. De politiek speelt hier een bijzonder grote rol in en zolang zij niet meewerken aan het bedwingen van het virus zal een groot deel van de bevolking ook het belang hiervan niet inzien.
Volgende week gaat de E.U. beslissen of reizigers van de U.S.A. nog steeds niet toegelaten mogen worden. Enkele momenten geleden was dit op CNN te zien. Wel mogen ze waarschijnlijk naar de U,K. reizen, maar ook dat is nog geen toegangskaartje voor Europa (E.U.). Ik zie de demonstranten in Amerika niet als de schuldigen. Ik zie het beleid in Amerika als de schuldige dat het steeds minder onder controle is.
En terwijl de cijfers schrikbarend stijgen doet Mike Pence aankondigingen op TV over het nog meer openen van Amerika om de economie te helpen en werkloosheidscijfers naar beneden te brengen.
 
Laatst bewerkt:

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Voor zover ik de tekst begrijp schijnt het niet heel ingrijpend te zijn, maar wel een aandachtspunt. Antistoffen tegen de oude D-variant schijnt de nieuwe G-variant ook te neutraliseren. Maar er moet nog veel meer getest worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.