Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik kan het me ook voorstellen met de jeugd en het eruit willen en dat het lastig is.

Dat maakt me zo dankbaar voor mijn eigen kroost. Ze hebben eigenlijk nog geen moment gezeurd. En houden zich flexibel zonder problemen aan de maatregelen en denken mee op school hoe het beter kan om ieders gezondheid te waarborgen. Het zijn op hun school meer de docenten inplaats van de kinderen die het vergeten.
Ze vinden het schoolgebeuren veel fijner, het is rustiger in de klassen, een online les thuis is soms ook lekker. Kan me indenken dat het niet overal fijner is.
Qua ontspanning kan er genoeg. Het is alleen nu even niet ergens wat drinken in een tent wat ze soms doen, of met teveel samen. En hun sporten kunnen evengoed, dus dat scheelt ook.
Ik hoor van andere moeders wel dat het ingewikkeld is en dat maakt me blij dat ik die stress bron niet heb, en dat het soepel loopt met ze.
Het is denk ik ook, hoe is je normale gang van zaken? En verschilt die enorm?
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Dat geloof ik ook. Als je voorheen al een stresskip was dan zal het nu waarschijnlijk niet heel anders zijn. Iemand die overbeschermend is zal dit waarschijnlijk nu nog meer zijn net als dat iemand die voorheen soepel met alles omging en relativeerde dit nu ook zal doen waar mogelijk. En dat straalt ook uit op de jeugd.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ja, en ik bedoelde min of meer ook je daginvulling .
Sommige jeugd is bijvoorbeeld veel op straat met een groep of heeft een sport die niet meer kan, of is het liefst elk weekeind in een café . Bij ons vermaken ze zich thuis ook altijd wel , gaan hardlopen, of even naar de bibliotheek wat ook nog kan, vinden het ook gezellig om bijvoorbeeld met 1 vriendin een film te kijken of samen thuis te koken of wat te bakken. Dan kan er gewoon nog veel van wat ze normaal doen, en is er qua activiteiten niet zo heel veel anders. En dan zal het beter te doen zijn dan dat alles wegvalt.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Eerlijk gezegd merk je nu het belang van jezelf kunnen vermaken nog meer. Het viel mij voorheen vaker op dat veel jeugd die online is vaak anderen nodig heeft om zich te kunnen vermaken. Die leden snel aan verveling en dergelijke, terwijl met een klein beetje moeite je zelf ook dingen kunt verzinnen om jezelf mee bezig te houden. Dat viel mij heel erg op in de jeugd die ik in de online groepen trof. En daar zul je beslist ook andere factoren aantreffen die daarin medebepalend zijn, zoals hoe is het met de aandacht van ouders gesteld. Worden ze hierin ook een beetje begeleid? Dat komt nu ook meer naar de oppervlakte.
Met sociaal zijn is niets mis mee uiteraard, maar het is anders als je steeds de hulp van anderen nodig hebt om vermaak voor jezelf te vinden. Dan verschuif je die verantwoordelijkheid naar anderen en rust je op je lauweren.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Dat is best een griezelig beeld. Het is alsof het virus gemuteerd is, gebruik makend van eigenschappen van meerdere levensbedreigende virussen. Wel fijn dat dit ontdekt is, want nu kunnen ze nog gerichter aan de slag om een vaccin te vinden.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Voor wie in de buurt van onze buurlanden woont zijn deze pagina's misschien ook interessant.

België:

Duitsland:
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
zo vervelend.
Mijn schoonmoeder is zaterdag voor een test gegaan.

We hadden nog niets gehoord, dus mijn Man belde........blijkt (en toevallig had ik dat 's middags al gehoord)...... de GGD's hebben zitten 🤬 en nu moest zij dus opnieuw getest worden, al haar gegevens waren ze kwijt...........ze was net weer thuis.......
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Allemachtig April, dat is vervelend zeg. en dan juist voor iemand die toch al niet al te makkelijk met de dingen omgaat. (zo ik van je begrepen heb)
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Allemachtig April, dat is vervelend zeg. en dan juist voor iemand die toch al niet al te makkelijk met de dingen omgaat. (zo ik van je begrepen heb)
dat hebben wij verder niet meegekregen, een van de kleindochters is met haar meegegaan.....maar ze zal vast vol begrip geweest zijn tegen de dame of heer van de GGD.......de rest bewaart ze meestal voor ons ;) 😁
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
Vitamine B schijnt een bijdrage te kunnen leveren aan de weerstand tegen corona.

Experts roepen iedereen op: slik vitamine D tegen corona​

Meerdere hoogleraren immunologie, wetenschappers en doktoren pleiten voor het slikken van vitamine D tegen corona. Volgens experts is de kans dat je een corona-infectie oploopt kleiner en als je tóch ziek wordt kan de ziekte minder ernstig verlopen.

Lees het hele (premium) artikel op Bndestem.nl
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Mijn schoonmoeder heeft de uitslag.....negatief.
Ze zei ook heel leuk: 'nu mag je weer komen'.....ik weet het niet zeker, natuurlijk,maar ik zie haar er voor aan dat ''expres'' zo gebracht te hebben [rotf][rotf]....

Ik ben blij voor haar (en mijn Man).
 

Silver

Bekend lid
Forum lid

Experts roepen iedereen op: slik vitamine D tegen corona​

Ja, dat weet ik allang. En zink, maar daar zullen de experts dan wel over twee maanden mee komen..
O ja en dat Malariamiddel mag nu ook weer wel.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Dat is apart, er staan in dat artikel dingen, waar ik precies zo mee bezig ben.
Gisterenochtend was ik met de aarde in gesprek en begreep ik beter wat de aarde allemaal voor me doet.
Mooi hoor om dat in zo'n artikel terug te lezen.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Om eerlijk te zijn voelt het voor mij op aarde op zich wel oke, maar een beetje als een vakantie waarvan ik soms denk, ik wil naar huis, het is mooi geweest. De ene vakantie is bij mij beter bevallen dan de ander, het is vaak prima maar het gevoel van niets haalt het bij thuis zo voelt het leven soms de ene keer meer dan de andere keer voor me. Deze golf zegt me dan dus het ook in het leven zo te proberen te ervaren.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Mijn dochter, groot fan van online leren, zonder drukte in de klas en sommige lessen waarvan ze vindt dat er niets nieuws gemeld wordt wilde graag aan de kaarten vragen hoe het met de school gaat.

De kaarten gaven aan dat er actie moet komen, nieuwe ideeën en dat er rampspoed komt, de school wordt geraakt.

Ze is niet blij met corona maar zou het daarnaast fijn vinden als hij sluit en ze on line de les kan volgen.

Verwachten jullie dat de scholen open blijven?
Mogelijk sluit alleen hun school, bij een bepaald aantal gevallen sluiten ze.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Als het aantal besmettingen blijft stijgen zoals het nu doet verwacht ik eerlijk gezegd dat er op dat vlak ook weer maatregelen zullen worden genomen. Niet iedereen zal er blij mee zijn, maar om het tij te kunnen keren zullen stappen genomen moeten worden.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Ik was net een tv programma aan het kijken en daar werd een positieve noot gegeven aan dit alles en komt overeen met astrologie van Pluto en Saturnus; namelijk afbraak en wederopbouw van bestaande structuren.

In maart werd nog alles stopgezet maar inmiddels zijn we wat wijzer en wordt er gekozen, wat is van belang? De discussie is meer naar welzijn ipv gezondheid aan het gaan. En waar we eerst gingen voor welvaart, komt welzijn daar nu voor in de plaats.

Denk maar eens na, wat is nodig voor ons welzijn? Voor de kinderen zien we dat het belangrijk is dat ze een uitlaatklep hebben, met andere kinderen kunnen spelen, voor de ouderen zien we dat gezondheid niet altijd prevaleert boven menselijke contacten in de laatste levensfase, voor de bevolking zien we dat sport goed is om te blijven doen ondanks de risico's omdat het gezondheidsvoordelen oplevert enzovoorts.

Als je nu door de welzijnsbril kijkt wat hebben we dan wél nodig om ons goed te blijven voelen? En wat niet?
 
Bovenaan