Muriel

Bekend lid
Forum lid
Het lijkt me vrij normaal als je zoiets neerzet met woorden als dwingend, en respecteren, ik een tegengeluid geef als ik anders denk. Ook om te laten weten dat ik het anders zie aan jamathi, en te laten weten dat ik zijn berichten waardeer. Dan had je hem beter prive iets kunnen sturen. Dan had ik niet gereageerd.

Anderzijds doe je dat ook als ik een vraag stel over een profielfoto en een antwoord afwacht van de desbetreffende persoon, kom je er ook meteen tussen toch? Terwijl ik dan ook denk, moet dat nou? . Zo werkt het op een forum.

Tuurlijk mag je dit soort dingen zeggen, je kunt dan ook tegenreactie verwachten. Niet perse in de vorm van een like maar een geluid. Maar ik snap het... fout van mij om te reageren.. nu is het een gesprek worden.
Maar ik voelde me gewoon vrij om te reageren.

Gelijke monniken, gelijke kappen hoor.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Daar heb jij gelijk in. Het hoefde niet privé omdat het ging over dingen die hij zelf in de topic gepost had.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Ik hoop maar dat hij gelijk krijgt, want hij zegt ook dat de waarheid aan het licht zal komen, en dat het goede het altijd wint van het kwade.
Ik weet dat hij gelijk heeft.
In 2018 kwamen de ziekenhuizen ook bedden te kort door de griep en vreesden voor nog een griepgolf, niet alleen ouderen maar ook jongeren stierven. Maar als ik eerlijk ben is dat een beetje langs mij heengegaan omdat het minder in de media kwam.
Ja, was dat met die Mexicaanse griep? Toen hebben ze ook getracht zo'n heftige paniek en pandemie te "veroorzaken", dat is toen niet gelukt!
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Die mexicaanse was geloof ik in 2009.
Die van twee jaar terug was een andere griep denk ik. Maar daarbij hadden de ziekenhuizen ook te kort capaciteit, omdat ze steeds voller stroomden.
Er zijn toen in onze buurt ook wat jongeren overleden van rond de achttien. Wat wel indruk op me gemaakt heeft.
Toch leefde het hele griepgebeuren toen minder bij me.
Misschien was die minder besmettelijk. Maar ik vraag me inmiddels ook af of het ook niet voor een deel door de media komt. Mijn collega haar zoon had corona, zei zelf niet, en ze zijn heel intiem geweest.
Dan denk ik ook wel een beetje maak ik me te druk om het besmetten? De cijfers lopen op, maar ja als ik naar de klas van mijn kinderen kijk hebben ook een heleboel het nu gehad, met eigenlijk bijna geen klachten, de cijfers tellen wel op.
Je kunt er wel doodziek van worden, de ziekenhuizen stromen vol, maar dat was met die andere griep denk ik ook zo, toen lag de ic ook vol, en stierven er veel.
Ik ben nog heel voorzichtig hoor wegens mijn risicostatus, dat wel.
 

jamathi

Bekend lid
Forum lid
jamathi, of je nu wel of geen gelijk hebt laat ik het in het midden. Ik heb mijn eigen beeld en heb dit voldoende beschreven. Maar belangrijker is de wetenschap dat je mensen niet kunt dwingen en dat ook niet zou moeten willen.

De meeste mensen hebben zich zelf al een beeld gevormd waar zij zich het prettigst bij voelen. De media stromen over van visies en meningen en dit zijn heel veel verschillende visies en meningen. Hoe harder je gaat schreeuwen (bij wijze van spreken) dat iets niet goed is, dat mensen niet lezen, dat je het al 80.000 keer hebt uitgelegd, dat mensen kennelijk te dom of te eigenwijs zijn om voor zichzelf te denken of zelf dingen op te zoeken (want dat zeg je een beetje met je uitlatingen naast dat je dat helemaal niet kunt weten want je kent niet iedereen persoonlijk), het gevolg is dat er steeds minder naar die "dwingende" boodschap geluisterd wordt. Dus wat bereik je dan? Het tegendeel. Je bereikt je doel niet meer omdat mensen niet alleen een beetje coronamoe worden maar ook barricademoe.

Heb een beetje vertrouwen in mensen en laat ieder zijn eigen verantwoordelijkheid dragen. Het is mooi dat je mensen wilt helpen vanuit jouw visie, maar afdwingen kun je het niet en zul je moeten accepteren en respecteren.

Met dwingen heeft het niets te maken, wel dat ik iets probeer uit te leggen, en dan er van uit ga dat mensen dit ook begrijpen.
Helaas zit de wereld niet zo simpel in elkaar.

Een voorbeeld over de mondkapjes.
Ik weet al maanden dat rutte wil dat wij een mondkapje op hebben dat zeker niet helpt tegen corona.
Wat ik om heen merk, is dat de meeste mensen totaal niet weten dat dit 100% waar is.
Het verschil ook niet weten tussen medische (gekeurde) mondkapjes en de rest.

Dat heeft niets met een mening te maken.
De medische mondkapjes die wel werken ( maar ook geen 100% ) moesten/moeten bewaard blijven voor het medisch personeel, en dus mogen wij die niet op. Dit heb ik rutte zelf horen zeggen.
Maar de meeste in dit land hebben dat gemist ? :)

Ik kan begrijpen dat het dwingend over kan komen, maar bij is het meer verbazing, hoe het kan dat ik dit wel weet maar de meeste niet.
Juist omdat ik er van uit ga dat we allemaal even slim zijn.

Nog even over die pcr test, maar dan alleen het stukje waarom ik weet wat ik weet.
Ik zocht al een tijdje op het net, en kwam menen tegen die riepen dat er zijn geen covid 19 testen bestaan.
Toen ik op straat iemand tegen kwam die er duidelijk meer verstand van had als mij, vroeg ik dus, hoe zit dat nou?
Ik lees dat er geen covid 19 testen bestaan

Haar antwoord was, dat klopt er bestaan geen covid 19 testen. Ze zoeken naar een stukje RNA.

Ik leerde een nieuw woord, want ik had geen idee wat rna is. (RN wattu ? ;) )

Dus ik ben toen weer verder gaan zoeken naar wat rna is.

Dit was in het voorjaar en ik probeer dan mensen de zelfde zoektocht van maanden te besparen.

Waarschijnlijk ben ik naïef op dat punt, dat ik denk mensen in 5 minuten op het zelfde spoor te krijgen. :)
 

jamathi

Bekend lid
Forum lid
Ik weet dat hij gelijk heeft.

Ja, was dat met die Mexicaanse griep? Toen hebben ze ook getracht zo'n heftige paniek en pandemie te "veroorzaken", dat is toen niet gelukt!

Ik zag vorige week nog een stukje van freek de jonge op you tube.
Hij vroeg of er iemand in de zaal was die iemand kende die de mexicaanse griep had.


Nu nog even hopen dat dit mensen aan het denken zet. ;)
 

jamathi

Bekend lid
Forum lid
De woordkeus is niet altijd heel netjes misschien, maar ik voel er geen naar iets achter.
Hij zet zijn eigen beeld neer, maar dat doen we allemaal, wij vaak iets netter en correcter in taal. Maar we hebben allemaal een andere persoonlijkheid.

Geboren en getogen Amsterdammer die er, als de laatste der Mohikanen, nog steeds woont.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Ik zag Freek de Jonge een keer bij de wereld draait door en zodra mensen boven de zeventig zijn en nog doorgaan met werken, begint zo'n interviewer altijd over de gezondheid. dus Martijn vroeg naar de gezondheid van Freek en Freek zei: "Ik erg gezond, ik ben nooit ingeënt."
En Martijn d'r gelijk bovenop: "Wat bedoel je daarmee? Wat bedoel je daarmee?"
En Freek doodonschuldig: "Niks, dat zei mijn moeder altijd. Hij is nooit ingeënt en erg gezond."
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
1603005287927.png
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
En speciaal voor Jamathi door mij gecopiéerd uit een artikel van Harriet Algra
Het is belangrijk dat we de huidige situatie aanvaarden, omdat dit is wat het nu is. We hoeven er zeker niet mee eens te zijn, maar door te aanvaarden dat het er is, laat je het ook los en kan de energie weer gaan stromen!! Je duikt er als wezen als het ware in, waardoor je er bij betrokken raakt. Hierdoor zal de situatie ineens veranderen, doordat jij je aankoppelt aan het moment wat zich aan het ontvouwen is. Dit is kwantum fysica.

Door de aanvaarding neem je een paar stappen terug en kun je het doorvoelen. Hiermee was je de situatie schoon, om het vervolgens terug te plaatsen. De hele omgeving zal hierop reageren, omdat we als mensheid nooit situaties zullen gaan accepteren, waarin een onbalans aanwezig is. Wanneer je echter de strijd aangaat, zal je te allen tijde verliezen, omdat je hiermee tegen het Archontische bolwerk vecht.
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
En speciaal voor Jamathi door mij gecopiéerd uit een artikel van Harriet Algra
dat is echt een mooie.....ik moest hem even laten zakken ;).
Uit vooroordeel en meegaand in ''de strijd'' * oeps*, was ik even informatie moe en dacht 'bllll, laat maar ff'.
Maar het is inderdaad een hele mooie....die strijd roept eigenlijk alleen maar strijd op...... ja/nee. Een ieder wil gelijk, of zijn/haar gelijk laten zien en ik begrijp heus dat dat uit een goed hart is, maar we hebben zo allemaal ons eigen pad, ons eigen leerschool.

En ik maar denken aan die arme zorgmedewerker in het ziekenhuis die ik sprak...die mij vertelde hoe moeilijk het is omdat mensen 'hun gelijk' willen halen, soms juist bij deze zorgmedewerker.....wat heel heel schrijnend is eigenlijk.......deze persoon moet het doen met de realiteit van alle dag en werkt zich een slag in de rondte en ziet elke dag wat dat virus kan doen.
Alle politiek, alle gedachten erom heen, is het laatste in deze persoons gedachten.......
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Op mijn werk ging er vandaag iemand naakt de straat op om te protesteren tegen de overheid.
Dan besef ik me wel hoe het voor sommige mensen allemaal heel moeilijk is. Wel lef hebben vond ik, dan zit het heel hoog.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
We krijgen momenteel ook zoveel informatie en desinformatie tegelijk dat iedereen nu een andere waarheid ziet. Ik vrees dat het steeds erger gaat worden wat demonstraties betreft.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik lees net dat jongeren nu ook al uitwijken naar hotels om daar te feesten en dat de hoteliers met de handen in het haar zitten vanwege agressieve feestgangers. Dat wil je toch ook niet.
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik lees net dat jongeren nu ook al uitwijken naar hotels om daar te feesten en dat de hoteliers met de handen in het haar zitten vanwege agressieve feestgangers. Dat wil je toch ook niet.
Het klinkt misschien een beetje lullig, maar zo af en toe krijg ik ook wel eens het gevoel als dat sommige mensen 'het er om doen'...... of ze gewoon weg een punt willen maken, zo van 'ik doe wat ik doe, wanneer ik het doe en wanneer ik dat wil'......totaal geen rekening houdende met andere mensen.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik vraag me dat af en toe ook af, al kan ik het anderzijds ook wel weer begrijpen. Niet de agressie maar wel echt eruit willen. Dat zie je ook in Amerika waar massaal de campagnes van Trump bezocht worden. Toen ik dat zag vroeg ik me ook af "Doen ze het nou om hem te steunen of om weer een lekker ongeremd hun gang te kunnen gaan, ongeacht de reden, want hier zal niemand ze tegenspreken of op de vingers tikken."
 
Bovenaan