aprilbloesem

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Aan een gewone griep gaan er gewoonlijk meer mensen dood.
Aan kanker gaan er jaarlijks meer mensen dood.
Aan Aids gaan er jaarlijks meer mensen dood.
Aan verkeersongelukken gaan er jaarlijks meer mensen dood.
Aan oorlogen gaan er jaarlijks meer mensen dood.

Ja...... dat zijn een hoop doden...... [5flowerface.gif]vooral als je het dan zo in een rijtje zet......
Ik snap denk ik wel wat je bedoelt...doodgaan hoort gewoon bij het leven...... we gaan allemaal dood.

'Men' probeert door vaccinaties ook de ''gewone'' griep onder controle te houden.
''Men'' tracht aan alle kanten kanker te genezen en te voorkomen, net als aids en verkeersongelukken......
Tja, oorlog......daar snap ik echt helemaal niets van, maar dat zal sowieso moeilijk te voorkomen zijn, zolang er nog mensen zijn die elkaar de hersenen inslaan omdat ze vinden dat de buurman 10 cm van ze gestolen heeft.

Ik vraag me wel af.....stel dat we vanaf het begin allemaal, zonder uitzondering ''schijt'' hadden gehad aan alle corona maatregelen.......hoe zou het er dan nu uitgezien hebben?
Heel in het begin vloog het ons onder de kont weg....IC's overvol, ziekenhuizen overbelast ...... hoe kom je daar als samenleving weer uit? ( duizenden mensen op de IC's...... zorgmedewerkers die zelf ook ziek worden......) .......

Ik vraag me dat echt af........hoe had het er dan nu uitgezien in Nederland?
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Het woord verslapping is misschien niet passend, ik doelde gewoon op het minder aan de regels houden om welke reden dan ook. En daar bedoel ik niet mee dat het slap is.
Ik begrijp dat sommige mensen het onzin vinden, en daar heb ik niet echt een oordeel over. iedereen vindt wat hij of zij vindt. Een heel aantal van mijn collegas vinden Corona onzin, houden zich aan de regels omdat het moet vanuit de organisatie, maar ik ken genoeg mensen die er een heel ander denkbeeld bij hebben en dat vind ik prima, even goeie vrienden.

Ik gebruikte de woorden bang en angstig, maar ik denk dat ze de betekenis niet waard zijn, ik heb niet als een bang vogeltje door de corona tijd gevlogen.
Ik weet dat er aan andere dingen meer mensen dood gaan. Ik heb alleen zelf het gevoel dat ik niet aan Aids of een oorlog dood zal gaan, maar dat Corona bij mij best een goede kanshebber is.
En dan niet eens specifiek Corona, ook met een gewoon griepje of longontsteking kan het voor mij afgelopen zijn. Maar dat is puur persoonlijk voor een ander is die kans een stuk minder groot en ziet het plaatje er anders uit. Ik geloof ook wel dat als ik er dood aan ga, het mijn tijd gewoon is. Maar ook wel dat ik door roekeloosheid in een pakket kom waar ik niet in hoefde te komen.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Ik vraag me wel af.....stel dat we vanaf het begin allemaal, zonder uitzondering ''schijt'' hadden gehad aan alle corona maatregelen.......hoe zou het er dan nu uitgezien hebben?
Misschien zoals in Zweden.
Overvolle ic's, dat beslist. Een paar extra doden, dat ook.
Maar al die regels waren niet om de ouderen te beschermen, maar om te zorgen dat de ic's niet overliepen.
Dat zijn dus gewoon hypocriete drogredenen geweest.
Maar ook wel dat ik door roekeloosheid in een pakket kom waar ik niet in hoefde te komen.
Ja, maar dat respecteer ik ook wel. Als ik die afstand vergeet en iemand vraagt het mij, dan neem ik 'm gelijk in acht en eventueel nog een mondkapje ook. Maar het mag zo langzaam aan wel bekend zijn dat er meer mensen aan de maatregelen overleden zijn dan aan Corona.
Ook zijn er mensen aan andere oorzaken overleden en is er in de overlijdenspapieren Corona vermeld, gewoon omdat het ziekenhuis voor een Corona dode drie keer zoveel betaald krijgt als voor een hartinfarct.
'Men' probeert door vaccinaties ook de ''gewone'' griep onder controle te houden.
Ja, die prik neem ik ook al nooit. Iedereen om me heen wordt er telkens hartstikke ziek van en toch nemen ze die vaccinatie.
De laatste keer werd ik met een griepvirus besmet door iemand die drie dagen daarvoor een vaccinatie had gehad.

Ik geloof, dat de slogan is "60+, griepprik dus" en niemand van al die knappe koppen adviseert om je weerstand op peil te houden, alleen de Nutricia opvolg melk, schijnt goed voor de weerstand van peuters te zijn. In de reklame dan.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Volgens mij lijdt op dit moment de hele wereld aan een angstpsychose.
Aan een gewone griep gaan er gewoonlijk meer mensen dood.
Aan kanker gaan er jaarlijks meer mensen dood.
Aan Aids gaan er jaarlijks meer mensen dood.
Aan verkeersongelukken gaan er jaarlijks meer mensen dood.
Aan oorlogen gaan er jaarlijks meer mensen dood.
Ik weet ook dat ik dood zal gaan als mijn tijd is gekomen, op welke manier ook en die wetenschap maakt van mij geen angstig mens die zich daardoor anders gaat gedragen dan gebruikelijk. Maar de vormen van doodsoorzaken die genoemd werden hebben voor het merendeel geen besmettingsgraad en die dat wel hebben weten we hoe we dit kunnen voorkomen door bijv. in het geval van Aids veilig vrijen of schone naalden dus ook dan is jezelf veilig houden redelijk simpel. En juist omdat de meeste mensen die adviezen hebben opgevolgd is het risico om besmet te raken sterk terug gedrongen terwijl tegelijkertijd de wetenschap hard werkte aan het vinden van goede medicamenten.
En niks is er erger dan bij ons.
Nederland is beslist niet het strengste land wat betreft de coronamaatregelen. Veel landen om ons heen zijn juist strenger. Ik haalde er al eerder eentje aan, nl. Duitsland. En ook daar is de besmettingsgraad in de meest besmette stad ongeveer 50% lager dan bij ons. Zou dit kunnen zijn omdat daar strikter gehandeld wordt?

De vergelijking met Zweden vind ik persoonlijk ook geen eerlijk beeld. De hele mentale staat van de bevolking is al anders dan bij ons en misschien wel om het volgende. Ik citeer:

Zweden: De gemiddelde bevolkingsdichtheid per km2 is ongeveer 22, maar in het uiterste noorden van het land is de dichtheid 3 inwoners per km2 en in het stedelijk gebied rondom Stockholm meer dan 250 inwoners per km2. In de stedelijke gebieden van Stockholm, Göteborg en Malmö woont ruim een derde van de totale bevolking.

Nederland: In Nederland wonen 17.362.019 mensen (18 september 2019) op een oppervlakte van slechts 41.543 km². Dit houdt in dat er per vierkante kilometer zo’n 411 mensen wonen. Hiermee is Nederland het dichtstbevolkte land van de EU (Monaco maakt hier geen deel van uit). En na dwergstaten Monaco en San Marino het dichtstbevolkte land van Europa. Ongeveer 40% van de Nederlandse bevolking woont in de Randstad. De dichtstbevolkte gemeente van Nederland is Den Haag met 6.429 inwoners per km².


Het lijkt mij niet meer dan logisch dat in drukbevolkte gebieden door de lucht overdraagbare ziekten gemakkelijker overgedragen worden dan in gebieden waar veel meer ruimte en schone lucht is.

Pendel het lijkt wel alsof jij denkt dat als je je nu maar aan alle regeltjes houdt, dat je dan veilig bent, maar je kan zo ie zo best Corona krijgen ook al ben je nog zo braaf. Je zult net als ik wel ergere dingen hebben meegemaakt in je leven. En als je eraan dood gaat, dan is het beslist je tijd. of de mijne en dan heb ik een goed leven gehad.
Het maakt van mij geen banger mens, niet iemand die aan een soort van angstpsychose lijdt, maar wel een mens die zelf ook inziet dat ik strenger voor mijzelf moet zijn wanneer ik in een dergelijk gebied woon dan wanneer ik in een gebied zou wonen waar de kans op besmetting al vele malen kleiner is. Het mooie voor mij is dat het in niets ten koste gaat van mijn genieten. Het maakt mij eerder trots op mijzelf dat ik mijn koppie erbij gehouden heb en daar kan ik mij dan goed over voelen. Daarnaast zal ik gemiddeld genomen alleen al daardoor waarschijnlijk minder stress ondervinden wat mijn immuunsysteem ook in positieve zin helpt. Mij helpt het al om mij aan de regels te houden en stressvrij te zijn.

Maar tot zo lang ben ik niet van plan om mee te doen aan deze angstpsychose die door Deep State georkestreerd wordt.
Of Jantje, Pietje, of Klaasje het nou gemaakt heeft, het bevindt zich onder de bevolking en dat heeft voor mij de hoogste prioriteit. Wegwerken dat spul! Pas daarna zou ik mij er eventueel druk over kunnen maken of die Jantje, Pietje of Klaasje er andere bedoelingen mee hadden. Ik heb persoonlijk sterk het gevoel dat de gedachte over Deep State ook gevoed worden en dan denk ik zelf "Ik mag me niet druk maken over meningen van anderen maar moet mij wel kwetsbaar maken vanwege zorgen rond een mogelijk fictieve Deep State? Dan heb ik in dezelfde plaats ook wel betere dingen te doen dan mij daar druk over maken want als dat zo is dan heb je er toch geen grip op, Mezelf beschermen om niet besmet te raken heb ik tot op grote hoogte wel grip op!"

Statistieken van coronacijfers na grote samenkomsten, terugkeer van vakanties, weinig afstand op bepaalde locaties en ga maar door, liegen niet. Daar zijn zorgmedewerkers zelf getuige van.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
"Ik mag me niet druk maken over meningen van anderen maar moet mij wel kwetsbaar maken vanwege zorgen rond een mogelijk fictieve Deep State? Dan heb ik in dezelfde plaats ook wel betere dingen te doen dan mij daar druk over maken want als dat zo is dan heb je er toch geen grip op, Mezelf beschermen om niet besmet te raken heb ik tot op grote hoogte wel grip op!"
Nee hoor je hoeft je niet kwetsbaar te maken vanwege zorgen rond Deep State, Illuminatie of Satanisme. Je hoeft ook niet in ritueel misbruik te geloven. uiteindelijk is er een officiële regerings commissie vol bobo's geweest die bepaalt heeft dat dat niet bestaat!
En nee, daar heb je geen grip op. Maar als de wereld er zijn ogen voor blijft sluiten, dan zullen we er nooit grip op krijgen ook,

Waar ik telkens aan moet denken is dat de meeste verzetsstrijders in de tweede wereld oorlog pas in de laatste maanden van de oorlog in het verzet gingen en na de oorlog toen had bijna de helft van de bevolking wel in het verzet gezeten.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ja, maar dat respecteer ik ook wel. Als ik die afstand vergeet en iemand vraagt het mij, dan neem ik 'm gelijk in acht en eventueel nog een mondkapje ook. Maar het mag zo langzaam aan wel bekend zijn dat er meer mensen aan de maatregelen overleden zijn dan aan Corona.
Ook zijn er mensen aan andere oorzaken overleden en is er in de overlijdenspapieren Corona vermeld, gewoon omdat het ziekenhuis voor een Corona dode drie keer zoveel betaald krijgt als voor een hartinfarct.


Dat geloof ik ook meteen dat jij dat doet. Ik geloof ook helemaal wat je schrijft over doodsoorzaken en het ziekenhuis. Ik kijk alleen puur vanuit mezelf, Corona is voor mij niet goed, omdat het Corona is, ik virussen niet goed kan hebben en al helemaal niet als het op de ademhaling slaat, als ik mijn man neem, is het alweer een heel ander verhaal, die heeft net zoveel kans aan iets anders dood te gaan en voor hem is Corona dus al een heel ander verhaal.
Ik bedoelde de roekeloosheid ook meer voor mezelf, ongeacht wat anderen doen. Ik ben nu nog aan het werk, maar als er straks iemand Corona heeft, dan zou het roekeloos zijn als ik denk ik ga wel gewoon heen, terwijl ik al weet dat ik waarschijnlijk heel raar op Corona zal reageren. Niet omdat het Corona is, maar omdat ik dit lijf heb. Dan zal ik misschien niet perse dood gaan. Maar ik denk dat ze hier thuis ook niet blij zijn als ze alleen moeten verhuizen, en ik niks kan betekenen.
Al kan het evengoed nog heel goed bij me komen, want mijn kinderen komen ook gewoon op plekken. We houden ons voor een groot deel aan wat dingetjes, zoals niet naar enorm drukke dingen, maar het kan via tal van andere wegen bij me komen.

Ik neem zelf nooit een griepvaccinatie, en ook deze Corona vaccinatie mag ik zeer waarschijnlijk niet hebben. Ik ga er van uit dat wat voor de een goed is, dat niet perse voor de ander hoeft te zijn.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Silver wil je niet liever eerst het virus zelf de wereld uit hebben dan te denken dat alles wat vanwege corona ondernomen wordt gedaan wordt vanuit een complot?

Dat Deep State verhaal laat me erg denken aan die figuur die vandeweek in Jinek werd aangehaald (Willem Engel van viruswaanzin) die juist het tegenovergestelde wil bereiken en mensen in feite opjut tegen de gevestigde orde met video's op social media e.d. om zo alles maar omver te werpen. De video werd diezelfde dag nog verwijderd. Zo iemand vind ik pas gevaarlijk en trekt een land volkomen uiteen en zet mensen tegen elkaar op met gezondheidsrisico's als gevolg.

Nee hoor je hoeft je niet kwetsbaar te maken vanwege zorgen rond Deep State, Illuminatie of Satanisme. Je hoeft ook niet in ritueel misbruik te geloven. uiteindelijk is er een officiële regerings commissie vol bobo's geweest die bepaalt heeft dat dat niet bestaat!
Prioriteiten stellen naast het zoeken in de diepte is ook nog een dingetje. Gezond blijven en weer worden is in deze periode de hoogste. Wil nog steeds niet zeggen dat er geen waarde wordt gehecht aan speuren naar sporen van dergelijke fenomenen.
 
Laatst bewerkt:

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik ben zelf wel van mening dat alles bestaat, Corona als virus waar sommige mensen heel heftig op reageren en doodziek raken, maar ook wel dingen vanuit de overheid die niet kloppen.

Ik denk dat het soms ook zo is, dat hetgeen in ons leeft, bij onze ziel past naar voren komt.
Mijn leven kenmerkt zich door een aantal keer doodziek te hebben gelegen van een virus, als kind zijnde lag ik al eens weken, maar dan ook weken doodziek thuis, later had ik weer ergens een bacterie vanuit het water opgepikt waar ik hondsberoerd van ben geweest, dan weer iets van een softijs je wat helemaal verkeerd uitpakte en bijna einde oefening was. Bij mij is het dan vanzelfsprekend zo dat ik denk, kijk uit, ook dit kan totaal verkeerd uitpakken, als een rode lijn in mijn leven.
Een vriendin strijdt al jaren voor dingen als geen vaccinaties en medicatie, omdat die industrie niet deugd vindt zij, zij geloofd dat we voor de gek worden gehouden met medicijnen, en dat vindt ze nu ook met Corona. Zij is er van overtuigd dat het een spel is, om de mensen daar te krijgen waar ze, ze willen hebben.
dat is de rode draad in haar leven. Ik geloof ook wel dat niet alles klopt en deugd, maar het is niet zo mijn rode lijn. Ik slik wel eens wat medicatie omdat het me lijkt te helpen, maar ik geloof ook dat sommige dingen niet nodig zijn, en toch voorgeschreven worden, ziekmakend zijn. Maar het houdt me niet zo bezig. Ik probeer te voelen wat wel of niet goed is voor mij op dat moment.

Ik denk dat het met Corona ook zo is, iedereen leeft zijn item, zijn punt. Als ik vier verschillende mensen neem, zit er in alles wel een kern van waarheid, ,maar komt er een bepaald iets voor iemand nadrukkelijk naar voren denk ik.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik ben zelf wel van mening dat alles bestaat, Corona als virus waar sommige mensen heel heftig op reageren en doodziek raken, maar ook wel dingen vanuit de overheid die niet kloppen.
Daar ben ik het beslist ook mee eens. Nu bestaan regeringen en ook professionals op alle vlakken gelukkig niet uit één persoon, maar uit een keur aan mensen met elk een eigen motivatie die dan de discussie met elkaar aangaan.

Maar ook wat je verder schrijft. Het gevaar is alleen dat mensen die met hun gevoel op de wip zitten, niet weten of ze links of rechts af moeten gaan soms in voor hen verkeerde traject getrokken kunnen worden door influencers, of die nu negatief of positief zijn. En daarom vertrouw ik liever op mensen die ervoor gestudeerd hebben en die vanuit een overtuiging iets hun beroep hebben gemaakt. Soms moet je gewoon een beetje vertrouwen omdat je zelf de kennis ontbeert. En verder blijft het naar je gevoel luisteren. De uiteindelijke keuze om in iets mee te gaan, zoals een vaccinatie of andersoortige medicatie, blijft bij jezelf.
 
Laatst bewerkt:

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik denk dat mensen die met hun gevoel op de wip zitten, dat als rode draad hebben en altijd zoekende zijn en niet weten links of rechts te moeten , en beïnvloedbaar zijn. Dat is hun draadje.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Dat op de wip zitten hoeft uiteraard niet bij alles zo te zijn, maar bij dit, wanneer iemand onvoldoende kennis op dat terrein heeft, kan ik mij dat wel voorstellen dat twijfel kan toeslaan.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Dat op de wip zitten hoeft uiteraard niet bij alles zo te zijn, maar bij dit, wanneer iemand onvoldoende kennis op dat terrein heeft, kan ik mij dat wel voorstellen dat twijfel kan toeslaan.


Ja maar twijfel is toch ook niet erg, om jouw weg te vinden.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik heb mijn weg daarin wel gevonden hoor ;) maar er zijn er die dat niet hebben en dat maakt hen dan weer onzeker. Ik ken wel enkelen.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik doelde ook niet op jouw.. verkeerd woordgebruik van mijn kant.
Ik zie het zo, als bijvoorbeeld dat filmpje van Famke Louise. Er zullen mensen tegen zijn, of het helemaal eens zijn. Sommige twijfelen en overdenken alles nog eens en voegen zich dan bij hun rode draad..en soms staat die helemaal los van dat filmpje. En anderen worden heen en weer geslingerd en laten zich beiinvloeden, en dat is dan hun rode draad, de draad die ze iets wil zeggen.
Ik moet daarbij aan een familielid denken. Hij heeft niks met de overheid, niks met artsen , niks met corona, niks met complotten Zijn rode draad is al zijn hele leven het compleet anders te doen dan standaard. En als ik nu denk wat doet hij dan nu? Is het niks wat een ander doet.... hij leeft gewoon zoals altijd. In zijn leven zat al wel veel afstand en afzondering trouwens.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
@Silver wil je niet liever eerst het virus zelf de wereld uit hebben dan te denken dat alles wat vanwege corona ondernomen wordt gedaan wordt vanuit een complot?
We zullen moeten leren leven met virussen. Ze zijn er nu eenmaal. Ook dit Corona virus is er nu eenmaal. Corona was ook een gewoon virus, maar het is enigszins gemanipuleerd. Het is waar dat mensen er doodziek van worden. Althans sommige.
Overigens zit ik officiëel ook in de risicogroep, zelfs in twee geloof ik. Desalnietemin vertrouw ik liever op mijn weerstand en op het zelfgenezend vermogen van mijn lichaam, dan op mijn handen kapot wassen, angstig op afstand blijven.
Angst ondermijnd de weerstand!

Verder denk ik niet dat ALLES wat vanwege Corona ondernomen wordt gedaan wordt vanuit een complot, dat maak jij d'r van. Was het maar zo simpel, dan kon jij het zelfs zien.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Heerlijk toch Silver als je er met zoveel vertrouwen in kunt staan! En op je zelfgenezend vermogen vertrouwd. Dat is een mooi gegeven!
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Verder denk ik niet dat ALLES wat vanwege Corona ondernomen wordt gedaan wordt vanuit een complot, dat maak jij d'r van. Was het maar zo simpel, dan kon jij het zelfs zien.
Ik lees ook dat jij wel afstand houdt als mensen dat liever is. Maar soms is je woordkeus in zinnen zo stellig dat het wel voelt alsof je heel sterk die richting uit hangt en dat kun je me niet kwalijk nemen net als dat ik ook nu een conclusie zou kunnen trekken uit je slotzin hier, maar daar begin ik niet aan.
 

NicoleBonnie

Bekend lid
Forum lid
Desalnietemin vertrouw ik liever op mijn weerstand en op het zelfgenezend vermogen van mijn lichaam, dan op mijn handen kapot wassen, angstig op afstand blijven.
Angst ondermijnd de weerstand!

Zo denk ik er ook over. Angst is de slechtste raadgever. Wat ik eigenlijk ook mis in persconferenties (heb ze niet allemaal gezien, mocht het gezegd zijn dan heb ik niks gezegd haha) is het adviezen over een gezonde levensstijl. Het mag dan wel vanzelfsprekend zijn maar er is niets mis mee om eens de woorden: 'fruit/groenten eten, zorg voor voldoende vitamine D/C/enz' toe te voegen. (Ik heb wel eens iets gehoord in zo'n persconferentie over wandelen is gezond moet ik daar aan toevoegen.)

En betreft het handen desinfecteren, op sommige plaatsen is t zo'n sterk spul, t ruikt, prikt, handen worden droog. Kan ook weer niet de bedoeling zijn heel je weerstand weg te wassen.
 
Bovenaan