Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
1585310617382.png


En tegelijkertijd blijft Trump beweren dat het aantal zuurstofapparaten waar de senatoren om smeken niet in die aantallen nodig zijn. Ze proberen nu op eigen initiatief voor hun staat apparatuur en hulpmiddelen te bemachtigen omdat Trump vond dat zij dit zelf moesten regelen, maar zodra ze bijna op de stoep staan worden ze ook weer weggekaapt omdat er een beter bod voor is gekomen. Waar blijft het landelijke beleid?
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Ja bij mij inde supermarkt lukt het ook van geen kanten. Maar mensen beseffen dat wel en kijken dan de andere kant op.
volgens mij zijn die paden nog geen eens anderhalve meter.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik voel de stilte in de straten
Ik voel de zorgen om mij heen
Ik voel de behoeften van zovelen
Zovelen voelen zich nu toch alleen

Ik zou willen dat ik zoveel meer kon doen
en dit gewoon weg kon jagen
Ik zou willen zeggen: "Blijf jezelf!"
"Blijf positief, al duurt het dagen!"

Wordt niet bang voor wat er nu speelt!
Want ook dit gaat echt en heus weer voorbij!
Het vraagt geduld en medeleven!
Anders dan eerst, maar hou het koppie erbij!

Als ik zie welke initiatieven nu al volgen
en hoe saamhorig zovelen zijn
Hoe we proberen te verbinden
Dan voelt dat ondanks alles ook weer fijn

Kostbaar zelfs omdat het verbindt
Omdat we herinneren wat ertoe doet
en dat we hierdoor in onszelf te rade gaan
Bewust worden en dat geeft goede moed

Zovelen staan onbaatzuchtig klaar
Zovelen die de verbondenheid voelen
Die beseffen dat niets vanzelf ontstaat
Maar dat saamhorigheid nodig is voor deze doelen

Ik maak een diepe buiging voor al die mensen
die hun eigen leven in de waagschaal zetten
En voor iedereen met creatieve nuttige ideeën
waardoor mensen nog beter op gaan letten

Tegelijkertijd houden we elkaar positief
want ook nu is er zoveel moois te beleven
al is het op een andere manier
We herkennen nu nog veel meer waarde in ons leven.

Durf dus ook blij te zijn te midden van dit alles
Durf jezelf te zijn en je gevoel te erkennen
Durf er met elkaar over te praten en te delen
Geen reden voor schaamte, ook al is het soms wennen.

Elk gevoel mag er zijn zoals het is
en dit erkennen geeft ons positieve kracht
Zorg goed voor jezelf en je naasten
Er komt een einde aan deze nacht.

:(blm): :(ROS)::(GHRT):[allen.gif]
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ikzelf Silver. Vanmiddag vlak voor plaatsing geschreven. Maar eigenlijk doet dat er niet toe. Het gaat om de inhoud.
 
U

User_479

Gast
Ik hou me ook bezig met schrijven de afgelopen dagen, ik heb vele dichters geschreven de afgelopen weken, niet alleen voor mezelf of vanuit mezelf maar ook voor mensen om me heen, en alle verschillende gevoelens daarin.Het is naar om te bemerken
dat zelfs de veilige haven, het toevluchtsoord
het huis niet geheel voelt als thuis
zoals het doorgaans is en hoort

Alsof een grijze sluimering
voorbij kruipt, zich voegt bij de dag van morgen
zich hult in onvoorspelbaarheid
gekleed in onzekerheid en zorgen

Alsof die veilige en warme haven
nu niet geheel de rust biedt, van weggeweest
omdat er stilte heerst daarbuiten
stilte zonder rust, die zich thuis ook uitleest

Is het stilte voor de storm
die zich klaarmaakt om in jouw oord te exploderen
of is het slechts die sluimering
die uiteindelijk oplicht zoals al die keren
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Gildas zei:
it is good to follow the well-known adage of: ‘keep calm and carry on’ – to ‘keep calm of course I would add ‘keep radical trust’ - this crisis is the chaos before the breakthrough, the intense dark before the dawn – try not to put out into the world, energies of panic – they are too attractive to negative activity from the dot elementals – your spiritual task is to send out the calm that attracts positive, universal healing from those dot elementals.
 
U

User_479

Gast
Ik voel me inmiddels weer iets kalmer, heb van gene zijde wat tools en inzichten mogen ontvangen. Ik ben ook dankbaar dat ik me angstig gevoeld heb waardoor ik begrip heb en me sterk kan verplaatsen in de mensen voor wie ik de zorg heb, die ook angstig zijn. Positiviteit helpt, maar in mijn ogen iemand die je begrijpt nog meer, althans daar heb ik zelf de afgelopen dagen het meest aan gehad.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Positiviteit helpt, maar in mijn ogen iemand die je begrijpt nog meer, althans daar heb ik zelf de afgelopen dagen het meest aan gehad.
Ben ik helemaal met je eens. Maar ook al begrijpt iemand je heel goed, dan is het ook prettig als zij op een neutrale wijze erop kunnen reflecteren en het in een positief perspectief kunnen houden om op die lijn door te kunnen gaan. Zwaarmoedigheid laat ook lijden ook al mag het er ook zijn. Erken je angsten maar zwicht er niet voor.
 
U

User_479

Gast
Ben ik helemaal met je eens. Maar ook al begrijpt iemand je heel goed, dan is het ook prettig als zij op een neutrale wijze erop kunnen reflecteren en het in een positief perspectief kunnen houden om op die lijn door te kunnen gaan. Zwaarmoedigheid laat ook lijden ook al mag het er ook zijn. Erken je angsten maar zwicht er niet voor.

Als iemand echt en oprecht is zonder masker, puur dus eigenlijk , en je voelt de verbinding, dan maakt het mij niet uit of iemand iets van zwaarmoedigheid draagt. Het voelt voor mij ook als gelijkwaardigheid als iemand zijn of haar begrip laat zien en daarbij zichzelf is. Zwaarmoedig, luchtig, of wat dan ook. Als ik oprechtheid en eigenheid voel en ware verbinding is het voor mij goed. Dan voelt het voor mij positief als iemand net als mij zichzelf laat zien, en helpt me dat. Neutraal kan ik soms weinig mee omdat ik dan geen vulling voel in het gevoel. Maar dat is voor mij persoonlijk. Op mijn werk op professioneel vlak doe ik dat soms maar niet met dierbaren.
Het ergste lijden is als een ander zijn lijden niet aan je toont zeg ik wel eens, of iets perse positief wil hebben of maken voor de ander waardoor dingen te niet gaan. Maar wat is positief en negatief, ondanks dat ik angstig was heb ik me niet echt zwaarmoedig of negatief gevoeld dus ook dat kent weer allemaal perspectieven.
Angst heeft voor iedereen ook weer een andere lading en betekenis.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik snap je en jij bent al veel verder dan heel veel mensen. Er zijn genoeg mensen die niet zover zijn en die toch, net als elk ander, het meeste hebben aan oprechtheid maar dan niet goed kunnen omgaan met de zwaarte van die waarheid en daardoor dan in een depressie raken. Voor die mensen bedoel ik wat ik schreef. Wel de waarheid maar tegelijkertijd ook helpen in dit draagvlak. Er moet niet overbeschermd worden maar wel begrip blijven voor dat aspect en daarin begeleiden om balans te houden.
 
U

User_479

Gast
Ja dat is zo, maar ik heb het ook opgegeven om mezelf als een helper of begeleider te zien in relaties met dierbaren. Op het werk is het anders, dan is het mijn baan. Maar eerder had ik dat in de privesfeer ook weleens en dan zendt je dat uit en trek je vriendschappen aan waar je de helper in bent. Dat wil ik niet meer, ik wil geen begeleider zijn voor vriendinnen, tuurlijk help ik, maar niet als zijnde dat ik de helper ben. Sinds ik dat niet meer heb, heb ik ook niet zozeer dat soort relaties meer. Wel mensen met eens een probleem, dat je elkaar helpt, maar meer gelijkwaardig helpen, op dezelfde lijn, waarin je beiden jezelf bent en geen rol aan hoeft te nemen. Ik heb zelf ook geen behoefte aan begeleiders, maar gewoon advies vanuit iemand zijn eigen karaktertje.
En vaak weet ik ook precies wel wie wat gaat zeggen, wie er met humor komt of met een traan, en dat helpt me nog het meest. Dat al die mensen gewoon hun eigen stroom stromen, en zijn wie ze zijn.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
meer gelijkwaardig helpen, op dezelfde lijn, waarin je beiden jezelf bent en geen rol aan hoeft te nemen.
En als dat helpen nu ook eens gelijkwaardig is en niet een vooraf bedachte keuze om in een rol te stappen maar dat dit gewoon deel van jezelf is? Dan pakt het resultaat ook zo uit zonder dat je niet jezelf bent. Begeleider zijn in de eerdere zin is een keuze, terwijl je in gelijkwaardigheid ook iemand vanuit jezelf kunt begeleiden, zonder keuze, gewoon een automatisch handelen. Het geven en nemen.
 
U

User_479

Gast
Dan zou die persoon niet bij me passen denk ik, want dan krijg ik het idee dat iemand voor mij gaat bepalen wat ik kan dragen of niet. Of het invult. En dan zou ik daar discussie mee krijgen... is mijn ervaring.. ook dat heb ik laatst een keer gehad, dat mensen iets maar niet aanhalen omdat ze denken dat je het niet trekt, en ik denk dan waarom haal je het niet aan..het is dan net of je het niet ziet of niet wilt. Ja omdat ik de zwaarte weg wilde nemen. Dus ik weer van, dat vind ik dus niet fijn..
Die persoon was zichzelf, maar dat paste mij dus niet. En als dat teveel gebeurt vind ik het geen plezierige relatie en kom je daar weer achter. Dat iets niet in balans is en je geen energie geeft maar meer kost.

Om nog op je laatste regels terug te komen die ik net bijgeschreven zie...een begeleider in die zin is het vaak automatisch en zal het vaak ook niet zelf als begeleiden zijn. Maar gewoon als waarden in een vriendschap. Iedereen is je leraar op je levenspad.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
U

User_479

Gast
Maar goed, ik ben niet weer terug om discussie te voeren, daar ben ik op het moment nog te moe en ziek voor. En is ook niet mijn bedoeling. Even elkaar uitleggen is oke, maar het is niet mijn bedoeling om misschien gelijk paginas ermee te vullen. Het blijft toch ieder zijn persoonlijk iets. En zeker nu staat mijn hoofd daar niet zo na.

Dikke knuffels voor een ieder en tot gauw!
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Maar goed, ik ben niet weer terug om discussie te voeren, daar ben ik op het moment nog te moe en ziek voor. En is ook niet mijn bedoeling. Even elkaar uitleggen is oke, maar het is niet mijn bedoeling om misschien gelijk paginas ermee te vullen. Het blijft toch ieder zijn persoonlijk iets. En zeker nu staat mijn hoofd daar niet zo na.

Dikke knuffels voor een ieder en tot gauw!
Beterschap Muriel. Spaar je energie maar voor je eigen kring. ☀
Ik verwacht dat de energie na 10 april weer wat minder intens wordt.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
In China is er bij corona patiënten onderzoek gedaan naar een behandeling met hoge dosissen vit. C
corona patienten die tien tot twintig gram vit.C in hun infuus kregen konden drie tot vijf dagen eerder naar huis dan gemiddeld.
De desbetreffende arts adviseerde iedereen om 10gram per dag te gebruiken.
uhmmm, dat wordt me wel een beetje veel
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ben ik met je eens Silver. Ook al is het een wateroplosbare vitamine die via de urine weer wordt uitgescheiden toch is enige voorzichtigheid geboden. Tijdelijk meer vitamine C om het lichaam te ontgiften kan nuttig zijn, maar kan ook kwalijke bijwerkingen tot gevolg hebben. Een dagelijkse dosering van 70 mg tot een tijdelijke maximale dosering van 2.000 mg per dag (oftewel 2 gram) wordt dan ook geadviseerd om kwalijke bijwerkingen te voorkomen.

 
Bovenaan