gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
De meeste van ons hebben de term "aarden" vast wel eens gehoord. Aarden is belangrijk om energetisch in balans te blijven. Een teveel aan energie word dan namelijk afgevoerd en het is ook heel handig om alle negatieve energie af te kunnen voeren.
Het aarden zelf kan op verschillende manieren. Op internet zijn ook verschillende manieren te vinden om dit te doen. Wel zijn er bij elke versie belangrijke gelijkenissen:
1- zorg dat je rustig (ongestoord) kan zitten.
2- visualiseer contact met het middelpunt van de Aarde. Via dit contact kan alle overbodige/negatieve energie weg vloeien.

Op opzoeknaarjezelf.nl staat een heel mooi voorbeeld hoe je dit kan doen. Zelf heb ik met de cursus Intuïtieve Ontwikkeling een andere variant geleerd.

Goed geaard zijn is ook belangrijk als basis om verdere energie te laten stromen, bijvoorbeeld voor een reading.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Toen ik jaren terug mij ineens heel snel begon te ontwikkelen en merkbaar te open stond uitte zich dit in lichamelijke ongemakken, zware voeten, eng in de benen en hoofdpijnen. De medium waarmee ik in contact stond raadde mij aan mij te aarden en een labradoriet te kopen die ik op mijn lichaam zou dragen. Die labradoriet was gemakkelijk, maar het aarden vond ik, ondanks haar uitleg toch moeilijk. "Denk wortels uit je voeten die naar de kern van de aarde gaan zodat negatieve energie kan wegvloeien".
Een vriendin gaf mij een alternatief wat mij eerst wel hielp, maar dit zou toch nog te oppervlakkig zijn volgens de medium. Ik zal het hier beschrijven.

Zij zei: "Zie jezelf lopen op het strand zo vlakbij de waterlijn en zie hoe je voetstappen achter je afdrukken achterlaten in het zand. Voel het vocht tegen je tenen. Op die manier sta je wat dieper in de grond en kan de negatieve energie van je wegvloeien". Ik bedacht dat ik met mijn tenen een stukje in het zand kon graven waardoor ik ze ook niet helemaal zag en mij zo beter verbonden kon voelen met de aarde. Zelf vulde ik dit in mijn gedachten verder aan door de zee erbij te betrekken. Wanneer ik het zeewater naar mij toe zag komen en mijn voeten voelde raken, dan bedacht ik dat dit mij nieuwe energie zou brengen en wanneer het water zich weer terugtrok dan zou het de negatieve energie meenemen. Een proces dat zich steeds zou herhalen en wat ik eenvoudig kon visualiseren.
De medium vond dat het aarden door het inbeelden van boomwortels toch een sterkere werking zou hebben en ik zou hierop moeten oefenen.
Om mij te helpen bij de visualisatie hiervan heb ik een foto gemaakt van een boom met woekerende boomwortels. Wellicht helpt het jullie ook.

boomwortels.png
 

Saturnus

Bekend lid
Forum lid
Nog nooit geprobeerd om d.m.v. een visualisatie oefening te aarden, ik zal het eens een x proberen Pendel.

Zij zei: "Zie jezelf lopen op het strand zo vlakbij de waterlijn en zie hoe je voetstappen achter je afdrukken achterlaten in het zand. Voel het vocht tegen je tenen. Op die manier sta je wat dieper in de grond en kan de negatieve energie van je wegvloeien"
Dit lijkt me heerlijk om in de zomer te doen [zon]
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Ik visualiseer gelukkig heel gemakkelijk dus dat hielp me toen wel toen het "reguliere" aarden niet van de grond wilde komen. Ik zocht naar wegen want ik voelde mij toen gewoon waardeloos met al die negatieve energie. Ik lag gewoon te shaken in mijn bed af en toe. Heel erg vibrerende benen had ik toen.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Maar met wortels uit je voeten denken naar de kern van de aarde visualiseer je toch ook?
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Administrator
Moderator
Forum lid
Het belangrijkste is dat je datgene visualiseert wat voor jou goed voelt.
 

Alucard83

Bekend lid
Forum lid
Ik heb een edelstenen ketting met 3 soorten en dat helpt ook om te aarden. Alleen soms even onder kraan houden om oude energie weg te wassen en eventueel onder maanlicht plaatsen voor het opladen. Was niet zo heel duur
  • Rookkwarts
  • Lavasteen
  • dalmatiër jaspis
 
Bovenaan