Pierewiet

Forum lid
Forum lid
Hallo allemaal. Dinsdag j.l. begon mijn dag normaal. Even douchen, aankleden enz. De honden krijgen altijd een koekje voor ik vertrek naar mijn werk, maar tussen het koekje en mijn wandeling naar de gang kreeg ik een brandend gevoel op mijn rug. Ik had er nog een uurtje last van en vergat het voorval in de loop de dag. S'avonds zat ik samen met mn vrouw op de bank ghost adventure te kijken en herinnerde me het brandende gevoel. Ik vroeg aan haar of ze even wilde kijken en tot haar en mijn verbazing zaten er 3 scherpe krassen op me rug. Op een plaats waar ik niet bij kan en ook niet heb gevoeld tijdens het douchen met heet water. Wie kan mij iets vertellen. Ik snap het niet en ben ook sceptisch in dit soort dingen. Ben niet bang en voel me niet aangevallen ofzo, maar zoek een redelijke verklaring. BVD.
20200107_223335.jpg
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Allereerst welkom bij ons op het forum. Er komen hier mensen met diverse achtergronden en talenten dus je zult beslist antwoord krijgen van leden die je meer informatie kunnen geven wanneer dit verschijnsel een andere oorzaak heeft dan de gebruikelijke oorzaken.
Wel vinden we het altijd fijn als nieuwe leden hier iets over zichzelf vertellen zodat wij je ook als persoon een beetje leren kennen.
Ik ben ook best benieuwd naar je interesses op spiritueel vlak. Ik zie namelijk een deel van een tatoeage waarin ik scherp genagelde poten van een roofvogel herken. Een adelaar of phoenix? Je krachtdier?

Heb je ook door de tijd heen andere ervaringen opgedaan in je woning? Het komt soms voor dat energieën dit soort dingen veroorzaken maar dat gebeurt naar mijn weten niet zomaar ineens. Dan is er toch een geschiedenis aan voorafgegaan en is er in het verleden iets voorgevallen in de woning en is de energie nog aanwezig.

Met mijn gevoel vraag ik mij eigenlijk het volgende af. Kan het zo zijn dat je honden dit in hun enthousiasme kunnen hebben veroorzaakt en je het eerst niet opmerkte? Het bewegen van je kleding over de plek heen kan dan het brandende gevoel ook veroorzaken omdat er minuscule weerhaakjes aan de krasjes zitten. Ik heb zelf katten en sta soms verbaasd van sommige krasjes op mijn armen waarvan ik niet eens gemerkt heb dat zij dit hadden veroorzaakt. Terugdenkend aan hun gedragingen kan ik mij het dan weer wel voorstellen. Ook die lieverds zijn soms wat te enthousiast.
 
Laatst bewerkt:

Pierewiet

Forum lid
Forum lid
Pendel . Klopt. We hebben in de afgelopen jaren onverklaarbare dingen meegemaakt en gezien. Een lichtbol, grijze mist, zwarte schaduw van een kat, omdraaiende lepel in de koffie, openstaande deuren tot honden die samen naar een plek op het plafond staan te staren etc etc. Mijn interesse op dit vlak zijn niets meer dan nieuwsgierig en ik oefen niets uit om dit te versterken. Buiten dat we graag naar hunted collector, ghost adventures en ghost hunters kijken doen we er niets mee. De tatoo is een draak. 1 van de 3 draken tatoos die ik heb. Ook deze heb ik omdat draken prachtige mythische wezens vind en ze niet verbind met kracht of spirituele bedoelingen. Het volgende rare in huis is vannacht alweer gebeurt. Ik zat in bed nog even netflix te kijken, ging er ineens een kerstlampje fel branden en doofde weer langzaam. Dit was wel een kaars led verlichting met een eigen batterij op afstandsbediening. Maar uit het niets 1 lampje van de 8 die nog op de ruit geplakt zitten. Mijn honden gehoorzamen me goed. Ze springen sowieso niet tegen mensen op (grote herders) en zeker niet tegen mij. Ik zal vandaag wel een stukje over mijzelf schrijven op de door u aangeven plek. Bedankt voor je reactie en ik ben benieuwd wat hier uit gaat komen.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
De draak heeft overigens een mooie betekenis als krachtdier en misschien voel jij je onbewust daardoor wel tot hem aangetrokken. De betekenis vind je hier. net als van talloze andere krachtdieren. Een uitleg vind je aan het begin van de topic.

We vinden draken nu mythisch, maar volgens diverse bronnen hebben draken echt bestaan, net als andere wezens.
 

aprilbloesem

Bekend lid
Forum lid
hallo Pierewiet,
je krassen doen mij niet echt denken hondenkrassen (ik heb zelf wel eens een kras gehad van mijn herdershond en die waren breder/anders).
Het doet mij meer denken aan een kattenkras......maarrr, ik weet het natuurlijk niet (ik kan echt alleen maar zeggen wat ik denk te zien ;) ).

Ik vind het wel heel treffend en bijzonder dat ze zo dicht bij je tatoo met scherpe klauwen zitten.
Draken zijn trouwens geweldig ( ff tussendoor).

Terwijl ik nu zo zit te typen krijg ik een gedachte ..... er zijn ook kunststoffen die heel scherp kunnen zijn ( uiteinde's van een touw bijvoorbeeld of van een tas). Ik heb daar in het verleden zelf ook wel eens zo'n kras van gekregen op mijn arm...

Ik weet het natuurlijk niet.......misschien zijn er andere die er een helder beeld bij hebben en het je kunnen vertellen.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Mijn gevoel sprak eerst ook over katten, maar hij heeft honden aprilbloesem, dus daar stapte ik weer van af. Nu ik in jouw antwoord over de zwarte schaduw van een kat lees Pierewiet strookt dit er weer wel mee.

Wonen jullie overigens al lang in de woning en kennen jullie de historie van de woning? Is er ooit een kat ingesloten geweest en overleden bijvoorbeeld?
 

Pierewiet

Forum lid
Forum lid
Had je maar voor 10% gelijk Silver . Lol. En nee aprilbloesem . Ik heb altijd een katoenen t-shirt met een werk jas aan en de t-shirt is trouwens onbeschadigd op die plek. We wonen hier bijna 8jaar en zover wij weten zijn hier geen overlijdens geweest in welke vorm dan ook. Het huis is ook niet oud en stamt uit midden 1970. We hebben wel veel dierbare weggebracht in de afgelopen 3 jaar. We hebben wel katten gehad Pendel . RIP gilby en Axel. Bijde al lang geleden heen gegaan. De krassen op mijn rug kunnen ook niet van een kat zijn tenzij hij mega platvoeten zou moeten hebben.lol. Nee daar is het te breed voor. Nogmaals ik ben erg sceptisch in dit soort dingen en heb eigenlijk altijd wel een logische verklaring voor de meeste dingen. Maar nu we de afgelopen 3 jaar steeds meer rare dingen ervaren en mijn logische verklaringen een beetje op raken en ik wel open staat voor andere verklaringen, zoek ik hulp bij jullie. Geloof me als ik zeg /schrijf dat dit is gebeurd in een tijdsbestek van 8,9, a 10 sec en in een 5 stappen. Was al ff aangekleed toen dit gebeurde. Btw. Voor het lampje van vannacht is een logische verklaring. Verzamel stroom uit een zwakke batterij die na genoeg volt wordt vrijgegeven. Maar als een grijze mist over de salontafel dwarrelt en voor mijn ogen in een sec verdwijnt, dan kan ik geen logischere verklaring vinden dan dat er andere dingen gaande zijn.
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Vlak de breedte van de "handjes" van katten niet uit hoor. Je woning is uit het midden van de 70er jaren en sinds dan kunnen heel wat mensen overleden zijn. Dat is toch 45 jaar. De grond waarop de woning staat heeft ook een eigen historie. Maar je zou voor jezelf kunnen nagaan wat voor relaties je had met de heengegane dierbaren en ook of zij katten hadden. Dergelijke dingen gebeuren niet zomaar. Meestal zijn het dierbaren die je willen laten weten dat ze er zijn en dan met goede bedoelingen. Dan denk ik aan het zien van orbs of andere dingen die je opmerkte en dan blijft het daar meestal bij. De krabbels en de grijze mist komen mij wat negatief over en ook dat kan zijn om je ergens bewust van te maken wat met onafgedane zaken te maken zou kunnen hebben, maar daar weet ik helaas te weinig van.
 

Pierewiet

Forum lid
Forum lid
We hebben de eigenaar van de woning hierover gevraagd. En die heeft het huis laten bouwen. Zijn broer die hier woonde is in het ziekenhuis overleden velen jaren geleden. en vorige huurders hebben nooit geklaagd omtrent dit onderwerp. De laatste huurders kennen wij en die moesten vertrekken ivm huurachterstand en fraude. Maar goed, ik hou alle opties open. Wat zou ik zelf kunnen doen zonder deuren te openen die beter gesloten kunnen blijven (bijv. Onbekende entiteiten binnenhalen), om erachter te komen of het dierbare zijn die mij iets willen vertellen. Ik heb het dan niet over een séance of zo'n board. Ik wil niks erger maken dan het al is. Er is nu heel goed mee te leven, maar ik kan mn innerlijke nieuwsgierigheid nauwelijks bedwingen. En wat bedoelde je precies met de krabbels en grijze mist die bij jou negatief overkomen? Is dat normaal gesproken een waarschuwing in deze omgeving? Pendel
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Jij gaf zelf al aan dat je vaker naar programma's keek als ghost hunters e.d. en ook daar (al geloof ik hen echt niet altijd en is veel in scene gezet) worden soms mensen op locaties gekrabd of hebben dan ervaringen als het ineens heel koud krijgen, batterijen die ineens leeg zijn e.d. Dit zijn dan vaker locaties waar in het verleden nare dingen zijn gebeurd en waarvan nog energie aanwezig is en soms is dit dan negatieve energie. Entiteiten die eigenlijk dan aangeven dat de bezoekers niet echt welkom zijn, maar ik kan mij dit slecht voorstellen in je eigen woning waar je al jaren woont.
Wat ik zelf wel eens doe als ik mij ineens ongemakkelijk voel is mij een bol voorstellen, zoals een doorzichtige kerstbal maar dan groot genoeg om zelf in te kunnen, tezamen met je dierbaren incl. honden. Dit kun je gewoon op elk moment van de dag of zelfs nacht doen. Denk jezelf erin en denk je dierbaren om je heen. De denkbeeldige bol zal je beschermen en goede energie doorlaten, maar zal negatieve energie afketsen.
Verder zou je gewoon eens wat foto's in je woning kunnen maken met een digitale camera en wellicht zie je wat op de foto's, zoals orbs e.d. wat jou dan aangeeft dat er bepaalde energie aanwezig is. Soms bevinden deze zich vaker op een bepaalde voor hen belangrijke plek in je woning. Je mag dergelijke foto's waarop je iets ziet ook hier op het forum plaatsen zodat leden iets meer uit de foto's kunnen lezen qua gevoel. We hebben daar een speciale rubriek voor. Met flits geeft vaker resultaat.
Tenslotte zou je je woning kunnen reinigen en daarover kunnen volgens mij Rainbow en nog enkele anderen je meer vertellen. Dit gebeurt geloof ik met salie branden en hiermee door ruimten in de woning gaan. Ik weet hier het fijne niet van.
 
Laatst bewerkt:

Pierewiet

Forum lid
Forum lid
Ik geloof die mambo jambo van die gasten niet zo. Vind het meer een vermaak om dingen te verklaren. En aan de andere kant ben ik gefascineerd in de onverklaarbare dingen die ze meemaken. Hier in huis ervaar ik het zeker niet zo. Alles is vredig en de dingen die gebeuren voelen alsof het normaal is. tot aan de krassen dan, dit voelde niet goed. Dus ga ik uw raad aannemen en ga het proberen. Als je het leuk vind, hou ik je op de hoogte als ik enig resultaat boekt. Is het digitaal fotograferen met een telefoon ook goed genoeg voor dit soort onderzoek?
 

Pendel

moderator
Medewerker
Moderator
Forum lid
Met de telefoon heb ik er nog geen ervaring mee gehad. Wel met mijn digitale camera. Maar zeg nooit nooit. Gebruik wel je flits.
 

Silver

Bekend lid
Forum lid
Wat zou ik zelf kunnen doen zonder deuren te openen die beter gesloten kunnen blijven (bijv. Onbekende entiteiten binnenhalen), om erachter te komen of het dierbare zijn die mij iets willen vertellen. Ik heb het dan niet over een séance of zo'n board. Ik wil niks erger maken dan het al is.
Als ik jou was en ik zou er geld voor hebben, dan zou ik iemand laten komen die dit professioneel doet.
Toen ik hier kwam wonen, bleek er een zwakbegaafd spookje te wonen. Ook toen kreeg ik het advies om iemand te laten komen wiens werk dat was, maar dat was toendertijd 200euro en die wou ik er niet aan uitgeven of die had ik niet. Ik sprak heel veel met die jongen, hij was heel blij gezien en gehoord te worden. Bij die professionele lieden kocht ik toen een boekje met de juiste gebeden en daar ben ik toen mee aan de slag gegaan. Hij is op een goed moment vertrokken. Achteraf bezien heb ik er niet echt op gelet of hij wel op de juiste plek terecht is gekomen, maar ik was toen nog niet zo wijs.
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Tenslotte zou je je woning kunnen reinigen en daarover kunnen volgens mij @Rainbow en nog enkele anderen je meer vertellen. Dit gebeurt geloof ik met salie branden en hiermee door ruimten in de woning gaan. Ik weet hier het fijne niet van.
Dit werkt wel als zuivering van een ruimte en voor voorbijgangers maar entiteiten die echt gehecht zijn aan de mens of een plek gaan er niet mee weg. Daarvoor moet je contact maken met het licht en het licht je vragen te helpen. Punt is wel dat je moet kunnen voelen of je verbonden bent en voelbaar contact hebt. Kun je dat niet, dan beter hulp vragen.

Pierewiet, ik zou zeggen begin eens met een meditatie en voel eens wat je binnenste hierover zegt. Heb je het gevoel dat je hulp kunt vragen? Of komt er van alles op je af (minder fijne dingen) als je naar binnen gaat? Vraag dan om hulp.
 

Pierewiet

Forum lid
Forum lid
Dit werkt wel als zuivering van een ruimte en voor voorbijgangers maar entiteiten die echt gehecht zijn aan de mens of een plek gaan er niet mee weg. Daarvoor moet je contact maken met het licht en het licht je vragen te helpen. Punt is wel dat je moet kunnen voelen of je verbonden bent en voelbaar contact hebt. Kun je dat niet, dan beter hulp vragen.

Pierewiet, ik zou zeggen begin eens met een meditatie en voel eens wat je binnenste hierover zegt. Heb je het gevoel dat je hulp kunt vragen? Of komt er van alles op je af (minder fijne dingen) als je naar binnen gaat? Vraag dan om hulp.
Thanx Rainbow.
 
Bovenaan