Wiki [XF2.x]

Wiki

Deze pagina gaat over de werking van het forum van gouwepeer.nl.
Deze wiki is een uitgebreidere versie van de beknopte forum handleiding. Daarnaast is er nog een speciale pagina waarin de BB codes staan beschreven.


Modules(top)

Dit forum bevat de volgende modules:
- Account instellingen
- Homepage
- Forum
- Media
- Leden
- Kalender
- Wiki pagina
- Blog

Deze modules zijn aanklikbaar in de balk net onder het logo van gouwepeer.nl. Indien de site op een mobiel scherm word bekeken zal het menu onder het logo staan. Door hier op te klikken zal het menu zichzelf openen.

Account instellingen(top)

Elk geregistreerd forumlid heeft een eigen account waarmee alle voorkeuren, privacy instellingen, onderschrift en avatar naar keuze ingesteld kan worden.
Klik hiervoor op jouw accountnaam

om het menu te openen.

Het menu verschijnt in een overlay en is weg te klikken door buiten het menu op een willekeurige plek te klikken.
Het menu bestaat uit 2 tabbladen (Jouw Account en Bladwijzers) waarmee de eventueel opgeslagen bladwijzers opgevraagd kunnen worden. Elk geplaatste forumbericht heeft rechts bovenin (voor het nummer van het bericht, bijvoorbeeld #21) het bladwijzer icoon waarmee het bericht als bladwijzer opgeslagen kan worden om later makkelijk terug te vinden.

Homepage(top)

De homepage is de site van gouwepeer.nl, welke aan het forum zit gekoppeld. Vanuit de homepage is een eigen menu toegankelijk waardoor alle subpagina's op te roepen zijn. Zowel de homepage als het forum gaan over gelijkwaardige onderwerpen.

Forum(top)

Het forum vormt het hart van de site. Via het forum is het mogelijk om met elkaar discussies aan te gaan. Verder heeft elk lid een eigen profielpagina en is het mogelijk om berichten te "liken" en elkaar te volgen. Ook kan er op de persoonlijke berichten op de profielpagina worden gereageerd, mits dit niet door de gebruiker is afgeschermd. Via de privacy instellingen op jouw eigen account kan dit allemaal worden ingesteld.

Menu

menubar

Bovenin het scherm vinden we de snelkeuze buttons met de optie "Nieuwe Posts" om nieuwste berichten te bekijken en "Start Topic..." om snel een nieuw topic te kunnen starten.
Deze buttons zien we ook weer terug zodra we het forum mobiel bezoeken
menubar mobiel

Door op het "hamburger" icoon te drukken krijgen we toegang tot het menu
menu mobiel

Met de optie "Nieuwe Posts" krijgen we standaard alleen maar ongelezen berichten te zien. Reeds gelezen berichten worden niet meer weergegeven. Deze instelling is te wijzigen met de filters.
filter mobiel

Vink hierbij de optie "Ongelezen topics" uit en daarna "Opslaan als standaard" aan om de instellingen op te slaan. Sluit hierna af door op "Filter" te klikken.

BB codes en citeren(top)

Met het laatste icoon kunnen de BB codes in en uit geschakeld worden
BB code

Het citeren (quoten) kan heel eenvoudig door op "+Citaat" te klikken. Het is mogelijk om meerdere posts tegelijk te citeren. Bij de geselecteerde citaten zal de tekst "+citaat" veranderen in "-citaat", dit om een geselecteerde citaat weer ongedaan te maken.
Onder het tekst invoervak zal nu de button " Citaten Invoegen" verschijnen. Hiermee kunnen de geselecteerde citaten worden geplaatst.
BB code extra
Ook is het mogelijk om een stukje tekst te selecteren om te citeren. Dit kan door met de computermuis met ingedrukte rechterknop over de gewenste tekst te bewegen, of in geval van een smartphone of tablet door met jouw vinger over de gewenste tekst te bewegen. De +Citaat | Reageer buttons verschijnen dan vanzelf.
quote selectie

Leden taggen in een bericht is ook mogelijk. Bekijk hoe dit werkt in de module Leden
Onder de 3 puntjes bevinden zich de codes om media (bijvoorbeeld youtube) een citaat, een spoiler, een code en een inline code toe te voegen.
BB code extra

Met het camera icoon is het mogelijk om een afbeelding uit de galerij van de media module in te laden.
Om alle codes en opties uit te proberen is dit oefendraadje aangemaakt.
Bekijk deze pagina voor de uitleg van elke button BBcode.

Smilies(top)

Uiteraard heeft ook dit forum de beschikking over smilies. Zodra je op het smilie-icoon drukt verschijnt onder het tekst-invoer-vak een smilie balk. In deze balk verschijnen de meest gebruikte smilies, en kan leeg of helemaal vol zijn (afhankelijk van of je al smilies hebt gebruikt).
Door aan de rechterkant van de balk te klikken komen alle smilies in beeld. De smilies zijn verdeeld in categorieën welke in het menu direkt onder de balk aanklikbaar zijn. Om de smiliebalk weer te verbergen dient er weer op het smilie icoon in de BBCode balk geklikt te worden.

Font Awesome(top)

Met de button kunnen de Font Awesome icoontjes worden geplaatst.
Zodra je op die button klikt verschijnt het volgende in het reactieveld:
[FA][/FA]
Tussen deze 2 tags moet dan de juiste code worden geplaatst het icoontje weer te geven. Een overzicht van de beschikbare icoontjes is op deze pagina te vinden.
Als voorbeeld gebruiken we het icoon "adress-book" (bekijk hier de i class code).
Van de opgegeven code laten we het eerste en laatste deel vervallen.
Gebruik hierbij alleen het gedeelte fa-address-book tussen de [FA] en [/FA] zodat je dit resultaat krijgt:
[FA]fa-address-book[/FA]

Media(top)

Met deze module is het mogelijk om media te uploaden of om youtube filmpjes te delen. Ook kan er op geplaatste media gereageerd worden. Nieuwe media kan in 1 van de vastgestelde categorieën geplaats worden of in een zelf aan te maken album.
De geplaatste media kan ook worden gebruikt in forum-reacties.

Wiki(top)

In de vorige forumversie werd gebruik gemaakt van een speciale wiki-plugin voor het aanmaken van wiki pagina's. Sinds de 2.x versie worden deze pagina's aangemaakt met behulp van html codes.

Leden(top)

Hierin bevind zich de ledenlijst. Deze lijst heeft meerdere opties om leden te ordenen.
Het is mogelijk om leden te taggen in een bericht door middel van een @. Begin met een @ en gelijk daar achter de forumnaam van diegene die je wilt taggen. Zodra je 2 of meer letters hebt ingevoerd krijg je de beschikbare namen van leden die in de afgelopen 180 dagen ingelogd zijn geweest te zien.
taggen mobiel

Blog(top)

Dit forum heeft een blog categorie waarin naar keuze een openbare blog of een "alleen zichtbaar voor leden" blog gemaakt kan worden. Deze blog word net als een normale forumbericht geplaatst, alleen worden blogs op deze blog-index getoond.

screenshot blogindex

Groepen(top)

De module "Groepen" is een beetje vergelijkbaar met de groepen op Facebook. Elk forumlid kan zelf groepen aanmaken en anderen in zijn of haar groep uitnodigen. Hiermee creëer je een soort mini-forum binnen het forum zelf.
Bij het aanmaken van een groep zijn er meerdere instellingen. Een groep kan bijvoorbeeld volledig openbaar staan of juist afgesloten zodat alleen groepsleden toegang hebben. Een overzicht van alle reeds bestaande groepen vind je hier.

screenshot groepen

Kalender(top)

De kalender geeft de mogelijkheid om een evenement aan te melden, waarbij dan automatisch een topic wordt aangemaakt.
Een voorbeeld van zo'n evenement vind je hier.
Een verjaardag wordt weergegeven door een verjaardagstaart rechts bovenin het vakje van de desbetreffende dag. Door hierop te klikken krijg je informatie over de jarige te zien.

 screenshot kalender

  • Gepubliceerd
    8 feb 2018
  • Paginaweergaven
    2.161