Wiki [XF2.x]


Menu

Astrologie


Leuke Weetjes


Artikelen van het wwwWiki

Deze pagina gaat over de werking van het forum van gouwepeer.nl.


Modules(top)

Dit forum bevat de volgende modules:
- Homepage
- Forum
- Media
- Leden

Vervallen sinds de vorige forumversie: - Wiki - Blog
Deze modules zijn aanklikbaar in de balk net onder het logo van gouwepeer.nl. Indien de site op een mobiel scherm word bekeken zal het menu onder het logo staan. Door hier op te klikken zal het menu zichzelf openen.

Homepage(top)

De homepage is de site van gouwepeer.nl, welke aan het forum zit gekoppeld. Vanuit de homepage is een eigen menu toegankelijk waardoor alle subpagina's op te roepen zijn. Zowel de homepage als het forum gaan over gelijkwaardige onderwerpen.

Forum(top)

Het forum vormt het hart van de site. Via het forum is het mogelijk om met elkaar discussies aan te gaan. Verder heeft elk lid een eigen profielpagina en is het mogelijk om berichten te "liken" en elkaar te volgen. Ook kan er op de persoonlijke berichten op de profielpagina worden gereageerd, mits dit niet door de gebruiker is afgeschermd. Via de privacy instellingen op jouw eigen account kan dit allemaal worden ingesteld.

Menu

menubar

Bovenin het scherm vinden we de snelkeuze buttons met de optie "Nieuwe Posts" om nieuwste berichten te bekijken en "Start Topic..." om snel een nieuw topic te kunnen starten.
Deze buttons zien we ook weer terug zodra we het forum mobiel bezoeken
menubar mobiel

Door op het "hamburger" icoon te drukken krijgen we toegang tot het menu
menu mobiel

Met de optie "Nieuwe Posts" krijgen we standaard alleen maar ongelezen berichten te zien. Reeds gelezen berichten worden niet meer weergegeven. Deze instelling is te wijzigen met de filters.
filter mobiel

Vink hierbij de optie "Ongelezen topics" uit en daarna "Opslaan als standaard" aan om de instellingen op te slaan. Sluit hierna af door op "Filter" te klikken.

BB codes en citeren(top)

Met het laatste icoon kunnen de BB codes in en uit geschakeld worden
BB code

Het citeren (quoten) kan heel eenvoudig door op "+Citaat" te klikken. Het is mogelijk om meerdere posts tegelijk te citeren. Bij de geselecteerde citaten zal de tekst "+citaat" veranderen in "-citaat", dit om een geselecteerde citaat weer ongedaan te maken.
Onder het tekst invoervak zal nu de button " Citaten Invoegen" verschijnen. Hiermee kunnen de geselecteerde citaten worden geplaatst.
BB code extra

Leden taggen in een bericht is ook mogelijk. Bekijk hoe dit werkt in de modulle Leden
Onder de 3 puntjes bevinden zich de codes om media (bijvoorbeeld youtube) een citaat, een spoiler, een code en een inline code toe te voegen.
BB code extra

Met het camera icoon is het mogelijk om een afbeelding uit de galerij van de media module in te laden.
Om alle codes en opties uit te proberen is dit oefendraadje aangemaakt.
Bekijk deze pagina voor de uitleg van elke button BBcode.

Font Awesome(top)

Met de button kunnen de Font Awesome icoontjes worden geplaatst.
Zodra je op die button klikt verschijnt het volgende in het reactieveld:
[FA][/FA]
Tussen deze 2 tags moet dan de juiste code worden geplaatst het icoontje weer te geven. Een overzicht van de beschikbare icoontjes is op deze pagina te vinden.
Als voorbeeld gebruiken we het icoon "adress-book" (bekijk hier de i class code).
Van de opgegeven code laten we het eerste en laatste deel vervallen.
Gebruik hierbij alleen het gedeelte fa-address-book tussen de [FA] en [/FA] zodat je dit resultaat krijgt:
[FA]fa-address-book[/FA]

Media(top)

Met deze module is het mogelijk om media te uploaden of om youtube filmpjes te delen. Ook kan er op geplaatste media gereageerd worden. Nieuwe media kan in 1 van de vastgestelde categorieën geplaats worden of in een zelf aan te maken album.
De geplaatste media kan ook worden gebruikt in forum-reacties.

Wiki(top)

Voor XenForo 1.5.x was een speciale wiki module ontwikkeld, maar deze is (nog) niet beschikbaar voor de nieuwe 2.x versie.
Momenteel kunnen wiki-pagina's dus alleen handmatig met html-codes worden aangemaakt.

Leden(top)

Hierin bevind zich de ledenlijst. Deze lijst heeft meerdere opties om leden te ordenen.
Het is mogelijk om leden te taggen in een bericht door middel van een @. Begin met een @ en gelijk daar achter de forumnaam van diegene die je wilt taggen. Zodra je 2 of meer letters hebt ingevoerd krijg je de beschikbare namen te zien.
taggen mobiel

Blog(top)

Voor forumversie xenforo 1.5.x was een mooie blog-module ontwikkeld, maar deze is voor versie 2.x nog niet beschikbaar. Als het goed is is de ontwikkelaar van deze module wel bezig met het maken van een nieuwe blog module. Zodra deze beschikbaar is komt de blog module weer terug op het forum

Groepen(top)

De module "Groepen" is een beetje vergelijkbaar met de groepen op Facebook. Elk forumlid kan zelf groepen aanmaken en anderen in zijn of haar groep uitnodigen. Hiermee creëer je een soort mini-forum binnen het forum zelf.
Bij het aanmaken van een groep zijn er meerdere instellingen. Een groep kan bijvoorbeeld volledig openbaar staan of juist afgesloten zodat alleen groepsleden toegang hebben. Een overzicht van alle reeds bestaande groepen vind je hier.

Kalender(top)

De kalender geeft de mogelijkheid om een evenement aan te melden, waarbij dan automatisch een topic wordt aangemaakt.
Een voorbeeld van zo'n evenement vind je hier.
Een verjaardag wordt weergegeven door een verjaardagstaart rechts bovenin het vakje van de desbetreffende dag. Door hierop te klikken krijg je informatie over de jarige te zien.

  • Gepubliceerd
    8 feb 2018
  • Paginaweergaven
    1.384
Bovenaan