Wiki [xf1.5]


Menu

Astrologie


Leuke Weetjes


Artikelen van het wwwWiki

Deze wiki gaat over de xenForo 1.5.x versie. Voor de huidige 2.x versie wordt een nieuwe wiki aangemaakt. Bekijk hier de nieuwe versie in aanmaak


Deze pagina gaat over de werking van het forum van gouwepeer.nl.


Modules(top)

Dit forum bevat de volgende modules:
- Homepage
- Forum
- Media
- Wiki
- Leden
- Blog

Deze modules zijn aanklikbaar in de balk net onder het logo van gouwepeer.nl. Indien de site op een mobiel scherm word bekeken zal het menu onder het logo staan. Door hier op te klikken zal het menu zichzelf openen.

Homepage(top)

De homepage is de site van gouwepeer.nl, welke aan het forum zit gekoppeld. Vanuit de homepage is een eigen menu toegankelijk waardoor alle subpagina's op te roepen zijn. Zowel de homepage als het forum gaan over gelijkwaardige onderwerpen.

Forum(top)

Het forum vormt het hart van de site. Via het forum is het mogelijk om met elkaar discussies aan te gaan. Verder heeft elk lid een eigen profielpagina en is het mogelijk om berichten te "liken" en elkaar te volgen. Ook kan er op de persoonlijke berichten op de profielpagina worden gereageerd, mits dit niet door de gebruiker is afgeschermd. Via de privacy instellingen op jouw eigen account kan dit allemaal worden ingesteld.

Reageren op topics of een eigen topic aanmaken gaat via de berichten editor. Hierbij zijn verschillende buttons met opties beschikbaar:
B I U (eerste blok)
Door op de button te klikken word deze functie geactiveerd. Klik nogmaals op de button om de functie uit te schakelen. Ook is het mogelijk om een stuk tekst te selecteren en de gewenste functie bij de geselecteerde tekst aan of uit te schakelen.
Het 2e blok is om de tekstkleur te wijzigen, tekengrootte in te stellen, of de tekst-font te kiezen.
Het 3e blok is om aan een geselekteerde tekst een link te koppelen of deze juist te verwijderen. Ook kan een link worden ingevoegd zonder een tekst te selecteren.
Via het 4e blok kan de uitlijning worden ingesteld.
Het 5e blok geeft de functies om te ordenen en in te springen.
Het 6e blok bevat de volgende buttons:
- Smileys
- Afbeelding
- Media (o.a. Youtube)
- Invoegen...
Met de button "Invoegen..." zijn de volgende functies beschikbaar:
- Citaat
- Spoiler
- Code
- Strike-through (doorgestreepte tekst)

Blok 7 bevat 2 buttons:
- Media (om in de media-module geplaatste media te selecteren)
- "Let Me Google That For You" (zoeken via Google)
Toegevoegd sinds 06-08-2017:
Superscript
Subscript

Blok 8 bevat 2 pijltjes toetsen om een bewerking ongedaan te maken of om juist weer te herstellen.
De laatste 2 buttons zijn om opmaak te verwijderen of om de BBCode-buttons te laten verdwijnen. Indien hierop geklikt wordt verschijnt de tekst "Gebruik Rich Text Editor" links onder de tekst editor. Door hierop te klikken komen de buttons weer terug.

Media(top)

Met deze module is het mogelijk om media te uploaden of om youtube filmpjes te delen. Ook kan er op geplaatste media gereageerd worden. Nieuwe media kan in 1 van de vastgestelde categorieën geplaats worden of in een zelf aan te maken album.

Wiki(top)

De wiki module is de module waar je nu in zit te lezen. Via deze module kunnen wiki-pagina's worden aangemaakt door diegene die hier de permissies toe hebben.

Leden(top)

Hierin bevind zich de ledenlijst. Deze lijst heeft meerdere opties om leden te ordenen.

Blog(top)

In de Blog module kunnen de blogs geplaatst worden. Deze blogs zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden. Elk forumlid kan blogs aan maken, en reageren op blogs. Verder kunnen blogs ook beoordeeld worden (maximaal 5 sterren).

  • Gepubliceerd
    30 jun 2017
  • Paginaweergaven
    899
Bovenaan