Forum Handleiding

Dit is de beknopte forumhandleiding. Hiernaast is er ook nog een uitgebreidere forum wiki waarin alles uitgebreider wordt uitgelegd.
Het forum heeft naast de standaard functies ook nog extra functies. Om een bericht te plaatsen zijn er de volgende basis opties:


Verder heeft dit forum een "Live content" modulle waardoor nieuw forumberichten vanzelf verschijnen zonder de pagina te hoeven vernieuwen.

Citeren(top)

Citeren (of quoten) kan op verschillende manieren. Onder elke forumpost staan de 2 buttons om te citeren, namelijk en . Om meerdere citaten toe te passen is het mogelijk om onder meerdere forumberichten op de button te klikken. Op deze manier worden meerdere citaten mee genomen naar het te maken bericht. Onder het tekstinvoervak verschijnt nu automatich de button om daarmee de geselecteerde citaten definitief toe te voegen.
Om snel 1 bericht te citeren is de button handiger omdat daarmee direct de citaat wordt ingevoegd.
Ook is het op dit forum mogelijk om een stukje tekst te citeren door deze eenvoudig te selecteren.

citaat selectie

Dat selecteren kan doormiddel van met een ingedrukte rechter muisknop over de gewenste tekst te bewegen of, in geval van een mobiel apparaat, door op de tekst te drukken. Hierna zal er een zogeheten tooltip openen met daarin ook weer de 2 buttons om meerdere citaten te selecteren of direct te reageren. Op deze manier zal alleen de geselecteerde tekst worden geciteerd.

Link plaatsen(top)

Klik op het icoon om een link in te kunnen voeren. In het daarna geopende menu verschijnt de optie om de url (www) in te vullen en daaronder de gewenste linktekst. Deze tekst zal dan aanklikbaar worden. Ook ondersteunt dit forum de zogeheten "url unfurling" optie. Hierbij wordt de url (www) direct in de tekst gezet zonder gebruik te maken van het icoon. Op deze manier zal de forumsoftware de url gaan onderzoeken en een voorbeeld ophalen (mits het een openbaare site is, dus te benaderen zonder in te loggen).

Smilies/emoji's en omslagfoto(top)

Door op het icoon te klikken verschijnt het menu met de beschikbare smilies. Eigen smilies zijn tot te voegen door op jouw eigen profiel op Jouw persoonlijke smilies te klikken.
Een omslagfoto is vanaf het eigen profiel te plaatsen. Klik bovenin het forum op jouw forumnaam en daarna in het geopende menu nogmaals op jouw forumnaam om op jouw eigen profiel te komen. Klik daarna naast de avatar op "Omslagfoto" om een afbeelding toe te voegen.

Media embedden(top)

Om een Youtube filmpje te plaatsen (embedden) klik je op het icoon. Hierna zal er een menu openen met daarin de optie om de url (www) van het filmpje te platsen. Verder zal er een overzicht worden getoond van alle ondersteunde sites om videos van te plaatsen.

Forumleden taggen(top)

In een bericht is het mogelijk om andere forumleden te taggen door middel van het @ teken. Type het @ en de forumnaam aan elkaar zodat je zoiets als @forumnaam krijgt. Diegene die dan word getagt zal een melding krijgen en op die manier het bericht eenvoudig kunnen vinden.