Status
Niet open voor verdere reacties.

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Ik heb ook altijd eigen doekjes bij mij voor het geval dat.

Ik ben het met je eens dat de gezonde levensstijl en gezonde voeding best meer belicht mag worden bij de conferenties. Maar stilletjes merk ik ook veel meer programma's op TV die de aandacht daarop richten dus we krijgen het wel mee.

Waar ik wel van schrok deze week is het aantal kinderen dat met blijvend oogletsel loopt vanwege de desinfectiemiddelen die voor hen op een verkeerde hoogte zijn aangebracht. Dat wil je ook niet dat kinderen dat overkomt. Dergelijke waarschuwingen hadden ook eerder gegeven mogen worden en bij instructies voor bedrijven die het plaatsen en waar ook kinderen komen. Slechte zaak! De remedie is direct grondig uitspoelen met water maar bij de ingang van de supermarkt of andere winkel vind je geen wastafel.
 
Laatst bewerkt:

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik geloof er zelf in dat het niet perse zo zeer met weerstand te maken heeft.
Ik heb zelf een hele sterke weerstand en goeie conditie, ben ook vrijwel nooit grieperig of verkouden. Heb nooit koorts. Toch wordt ik waarschijnlijk doodziek, niet van Corona maar door de reactie die het uitlokt. Ik leef best heel gezond en beweeg veel. Ik denk dat het juist die systemen zijn die overactieve reacties geven die raar reageren op corona.
Er zijn ook een heel aantal ouderen van in de 100 gewoon doorheen gekomen. En sportieve jongeren geveld.
Voor mijn gevoel hangt corona meer samen met een type systeem.

Al is weerstand opbouwen altijd goed.
En wat is angst?
Ik merk wel dat mensen heel snel denken dat anderen angst hebben als ze opletten. Maar dat, dat helemaal niet zo hoeft te zijn.
 
V

Verwijderd 140923

Gast
Die Willem heeft ook een dansstudio, en raad eens waar de donaties aan viruswaanzin terecht komen :mrgreen:
Verder heeft Willem ook een broer, Jan, met een bordeel in Duitsland.
Willem en Jan zijn de zonen van Cees Engel, voormalige Rotterdamse pandjesbaas en later eigenaar van Ford Oranje.
Die (B)Engeltjes zijn dus verder best betrouwbaar [lolzw]
Get ver demme, wat een smerige roddels. Is dit een spiritueel forum?.
Ik weet dat ik niet altijd vriendelijk ben, maar dit is vies en vals.
Sinds wanneer beoordeel je mensen op het gedrag van hun vader?
Sinds wanneer worden mensen beoordeeld op het beroep van hun broer?
Je vergeeft me hoop ik wel als ik die laster niet compleet gelezen heb?
 

Rainbow

Bekend lid
Forum lid
Nouja zolang we allemaal zelf blijven nadenken en afwegen en zolang de regering iedereen van informatie blijft voorzien zijn we al een heel eind.
Dat het Nederland zo moeizaam verloopt heeft denk ik vooral met de dichtbevolktheid te maken en minder met het wel of niet dragen van mondkapjes.

Ik heb wel besloten dat sommige van mijn werkzaamheden, client contacten, wel gewoon door blijven gaan. Hun zorg onthouden uit angst voor het corona virus is in ieder geval zeker weten schadelijk. Van het corona virus moet je het maar afwachten, dat weet je gewoon niet op voorhand.

Ik denk dat we nog lang in de penarie zitten wat het virus betreft. Mijn hart gaat uit naar de horeca en de entertainers, het liefste zet ik een paar extra ziekenhuizen bij zodat zij hun werk kunnen voortzetten. Maarja dat kan ik niet dus dan komen we weer uit op extra naar elkaar om kijken om dit samen te door staan met z'n allen.

*ik mis de luchtigheid die we hadden* (en de concerten).
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Get ver demme, wat een smerige roddels. Is dit een spiritueel forum?.
Het zijn helaas geen roddels.
Het forum beperkt zich overigens niet tot alleen het spiritueel forum. Het is er een onderdeel van, al is dat het meest bezochte gedeelte. Er komen legio andere rubrieken aan de orde waarin bijvoorbeeld ook binnenlandse en buitenlandse politiek aan de orde komt.
Het topic waar we nu in schrijven staat bijvoorbeeld in het biomedische gedeelte van het Wetenschaps Forum.
Dus niet alleen inzichtelijke onderwerpen komen aan de orde maar ook harde feiten.
 
Laatst bewerkt:

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Dat vind ik een mooie , laten we ook wat luchtigheid bewaren in zware tijden.
Ik weet dat ik soms raar ben, maar als ik moet kiezen voel ik meer zwaarte of luchtigheid, neig ik toch meer naar luchtigheid, hoewel ik weet dat er zwaarte is.
Op mijn werk vind ik het fijn flexibel te denken, dat is mijn kracht, het onmogelijke, mogelijk maken, en uitzonderlijke dingen verzinnen en organiseren en dat kan nu. Bij ons doen we alles ook nog gewoon met wat aanpassing en iedereen heeft humor onder de collegas. Er zijn nog steeds momenten dat we dubbel liggen om onzinnige dingen.
Het geeft me ook wel een gevoel van power, we regelen alles wel. Iedereen past op elkaar. En lachen doen we evengoed.

Ik besef me dat ik heel blij kan zijn met mijn omgeving . Corona is zwaar, maar ik heb niet zoiets van jeetje wat een zware tijd.
Nu nog niet...
Ik vind het wel erg voor de horeca en hun inkomsten en dromen.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Precies. Het is er, we moeten het ermee doen, maar hoe we ermee omgaan hebben we zelf in de hand. Af en toe een beetje humor en luchtigheid houdt de moed erin. Het glas kan nog altijd half vol zijn in plaats van half leeg.
"Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd" is voor mij heel belangrijk.

En ook ik hoop met je mee dat de beroepen die het nu zwaar hebben ook een beetje lucht krijgen, want het is zwaar voor ze.
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Nou, ik mag weer los op straat ........met mondkapje, dat dan weer wel ;) .... of ik de puf heb om dat te doen is nog ff een tweede.....
natuurlijk kreeg ik er dikke verhoging bij ...... dus zat daar bij de test een beetje sneu en afwezig te zijn ( wel een hele lieve dame die het deed en het vast aanvoelde dat het niet zo heel lekker met me ging - ik wilde eigenlijk niet meer naar huis, ze was zo liefff [rotf]).
Oftewel, de test van negatief - maar dat hadden jullie vast wel al geraden......

Maar het blijft raar, hoor.....ik mag dus niet naar het ziekenhuis voor mijn controles (echo en nier - werking - druk - controle) zolang ik snotterig ben.....daar baal ik dus echt ff stevig van......ik denk dat ik daar wel achteraan ga bellen om te vragen hoe het zit......... want die controle is er juist omdat ik / mijn lichaam dat zelf niet kan voelen/merken........

Nou, ja..... negatieve test, dat is in elk geval al positief ( story off my life 😏)
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Ik ben in ieder geval heel erg blij voor je dat de test negatief was. Zat vandaag nog aan je te denken en dacht dat die uitslag langer op zich zou laten wachten.
Verder duim ik met je mee voor het er achteraan bellen want die controles zijn nu juist weer zo belangrijk voor je. Dat lijkt me toch verschillend per indicatie?

Ik wilde nog een grapje maken over iets met een zwarte SUV, maar ik doe het maar niet. :Silence:
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Ik ben in ieder geval heel erg blij voor je dat de test negatief was. Zat vandaag nog aan je te denken en dacht dat die uitslag langer op zich zou laten wachten.
Verder duim ik met je mee voor het er achteraan bellen want die controles zijn nu juist weer zo belangrijk voor je. Dat lijkt me toch verschillend per indicatie?

Ik wilde nog een grapje maken over iets met een zwarte SUV, maar ik doe het maar niet. :Silence:
hmm, als je een grapje had gemaakt over mannen in witte jassen en een busje, had ik denk ik wel begrepen... maar deze? een zwarte SUV - ik neem aan dat het een auto is......maar verder??
Ik ben daar ook niet zo goed in, hoor....toen de garage mij eens ter bevestiging vroeg of ik een fiat punto had, zei ik: ''geen idee, hij is in elk geval groen'... 😁.

Ja, en ik zag net op het nieuws dat het alleen maar versnelt nu allemaal.....dus heel eigenlijk kan ik me wel voorstellen dat ze het even allemaal op de lange baan schuiven in het ziekenhuis...........
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam

Ik dacht, misschien krijg je dan sneller een afspraak. Wil erbij zeggen dat ik van jou een hogere pet op heb hoor!
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker

Ik dacht, misschien krijg je dan sneller een afspraak. Wil erbij zeggen dat ik van jou een hogere pet op heb hoor!
ahh........ nu ik snap...

Ik heb er wel aan gedacht om in mijn luxe auto mij rond te laten rijden om te laten zien dat ik helemaal sterk en gezond ben..... maar dacht: 'ach, waarom zou ik?' .... [rotf]

Ik snap het wel een beetje, ik voelde me vandaag ook een beetje beter dan gister en ging een beetje gek doen, tot ergernis van mijn Man die het slachtoffer was van mijn watts app berichten...
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
uitnodiging gehad voor de griepprik..... nog maar even flink over nadenken...... heb me jaren geleden goed bang laten maken door een alternatief genezer waar ik heen ging en al heeft de ''genezer'' mij wel de ogen geopend wat haar zelf betreft......de griepprik ben ik toch nog wat huiverig voor .....

en ik las net een stukje over een dame die op een school werkt, daar zo blij me was - eindelijk weer echt les geven.......heeft ze nu verkoudsheidsklachten........dus thuis en test.. en dat levert privé aardig wat problemen op , want het word haar wel verweten dat ze weer naar het werk ging.............. wat is dat toch lastig ......... om maar ''gewoon'' thuis te blijven kan toch ook geen optie zijn?
Ik weet het niet, hoor........
 
Status
Niet open voor verdere reacties.