Status
Niet open voor verdere reacties.

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Wat dat betreft is dit ook een mooie gelegenheid om eigen land/eigen omgeving eens wat beter te leren kennen. Veel mensen zijn zo gewend op op bepaalde momenten op vakantie naar het buitenland te gaan, dat ze eigenlijk niet eens weten wat voor moois en bijzonders er in eigen land te vinden is. Sommige mensen bezoeken bezienswaardigheden en musea in andere grote steden maar hebben het museum in de eigen stad nog nooit van binnen gezien of de kaasboerderij op fietsafstand om nog maar een voorbeeld te noemen. Of het bootje huren op de plas in de buurt. Dit zijn gelegenheden bij uitstek om dit eens op te pakken. Nederland heeft wat dat betreft ook een zeer rijke historie die mooi is om eens meer in te verdiepen en te bekijken. Het hoeven niet altijd die hele bijzondere locaties te zijn. Als je je erin verdiept kun je soms nog verbaasd staan van de historie van bijvoorbeeld bepaalde boerderijen of oude dorpen.
 
Laatst bewerkt:

gouwepeer

Admin
Medewerker
Soms heb je meer leuke gebieden in de buurt dan dat je beseft. En wat vakantie betreft zit ik net zo lief op de Wadden eilanden dan in het buitenland. Maar dan moet wel het weer een beetje mee zitten [zon]
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Dat is ook zo Pendel. Zelf ken ik Nederland redelijk goed, we zijn jaren in Nederland op vakantie geweest, vooral met kleine kinderen. Zelf hou ik ook erg van wandelen, fietsen, musea. Maar sommigen vinden dat niets.
Ik hou wel van rust. In het buitenland zoeken we vaak de ruimte en rust. Vaak zitten we ergens in de natuur waar mensen ver te zoeken zijn.
 
V

Verwijderd 140923

Gast
Vandaag met een mondkapje op het openbaar vervoer in.
Wat een akelig gevoel geeft zo'n mondkapje.
Ik word er zowat claustrofobisch van.
 

aprilbloesem

moderator
Medewerker
Wij zijn vandaag ons dagje uit geweest, naar Burgers zoo........:Dance:....gereserveerde tijd.......komen we daar........:oops: is het toch een partijtje druk.......echt, eigenlijk zelfs nog wel drukker dan wij normaal gesproken rond deze tijd van het jaar normaal gesproken meemaken..........
wat een tegenvaller........ maar om eerlijk te zijn, alleen de eerste indruk.......wat een heerlijke dag hebben we gehad.....ondanks de drukte, deden alle mensen zo hun best om''niet in de weg te staan''.....om ruimte te maken (geen mensen die koste wat koste perse nog voor mijn rollator wilde staan).
Het was gewoon gezellig....... we hebben veel lol gehad,en niet alleen met ons zelf.......

Wat ons betreft, zou het heel mooi zijn als het altijd zo zou kunnen [rotf]....... tja..... ( geluk bij een ongeluk, elk nadeel heeft zijn voordeel, eh... zoiets ?? 😏;))
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik hoop het ook niet Gouwepeer.
Ik sprak vandaag een kennis die op de IC werkt, ze zat er helemaal doorheen. Nu liggen er niet zoveel corona patiënten meer bij haar, maar nu kwam alles eruit. Keihard gewerkt natuurlijk. En een heel aantal jonge mensen die gewoon gezond waren naar het mortuarium moeten brengen door Corona.
Dat grijpt je dan soms helemaal aan, terwijl alle sterfgevallen natuurlijk erg zijn.
Het was voor mij toen ik het hoorde toch weer even een waarschuwing van blijf toch alert, ik vergeet grotendeels ook alweer afstand te houden of continue mijn handschoentjes aan te trekken op mijn werk. Maar als ik dan hoor van zo iemand die er heel dicht bij is, dat het toch een raar onvoorspelbaar iets is, dan denk ik toch weer, ik moet voorzichtiger zijn.
 

gouwepeer

Admin
Medewerker
Ik heb op mijn werk standaard een hesje aan met de welbekende verzoek om afstand te houden. Hier heb ik ook bewust voor gekozen, zodat ikzelf en mijn klanten scherp blijven wat betreft die 1,5 meter. Verder heb ik ook de desinfecterende middelen om mijn handen virusvrij te houden (van de lucht alleen al gaat het virus op de loop :mrgreen: ). Van mij mag het vaccin snel gaan komen.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Ze zijn nu bij mij in de wijk bezig met het buitenschilderwerk. Aardige jongens hoor, maar ik zie nergens hesjes of heel bewust afstand vanwege corona. Ze werken wel wat op afstand maar dat is klusgerelateerd en ook een mondkapje (bij het schuren). Ze pakken constant elkaars gereedschap en dan zie ik echt niemand de handen of het gereedschap reinigen. Ik blijf lekker binnen.
 
V

Verwijderd 140923

Gast
Ik droeg afgelopen week voor het eerst een verplicht mondkapje in het openbaar vervoer.
Ik stikte er bijna in en ik kwam helemaal in shock op de plaats van bestemming aan.
Ik vroeg me af of ik vrijstelling zou kunnen krijgen vanwege PTSS.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
ik blijf al meer dan 12 weken binnen, m.u.v. bezoek aan arts en ziekenhuis, waar ik soms niet onderuit kan.
Geen enkele mogelijkheid om eventjes naar buiten te gaan met begeleiding van echtgenote? Als iemand de scootmobiel met desinfectiedoekjes reinigt moet dit toch ook kunnen, gewoon eventjes? Of durf je het niet aan?
 

Druce

Gast
neen dat durf ik niet echt aan, ben chronisch ziek, met diabetes, hart/vaat problemen, astma en daardoor behoor een duidelijke risicogroep(en)
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Misschien kan het binnenkort weer, eventueel met wat voorzorgsmaatregelen voor je eigen gemoedsrust. Ik duim met je mee. [toppie]
 

Druce

Gast
ik hoop het, heb al wel goede mondmaskers in huis maar die maken mij het ademen moeilijker
 
Laatst bewerkt:

Muriel

Bekend lid
Forum lid
In onze woonplaats is het weken stabiel geweest, maar nu toch weer besmettingen erbij.
Ik ben benieuwd.
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
Gelukkig geen grote stijging (vooralsnog) maar je ziet het wel in de statistieken.

1592319251869.png
 

Pendel

Bekend lid
in memoriam
En in alle gemeenten van familie en kennissen zie ik, al is het gering, toch weer een kleine stijging. In mijn gemeente nog het minste. 1 nieuw geval t.o.v. de hele eerdere periode vanaf 28 mei.
 

Muriel

Bekend lid
Forum lid
Ik droeg afgelopen week voor het eerst een verplicht mondkapje in het openbaar vervoer.
Ik stikte er bijna in en ik kwam helemaal in shock op de plaats van bestemming aan.
Ik vroeg me af of ik vrijstelling zou kunnen krijgen vanwege PTSS.


Wat akelig zeg.
Volgens mij zijn ze er mee bezig spatschermen in te zetten voor mensen die er echt niet tegen kunnen. Maar nu is dat er nog niet doorheen en maken ze geen uitzondering.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.